Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Tillfällig stängning Alboga Östra – för kännedom

Tillfällig stängning Alboga Östra – för kännedom

Publicerad den 09 december 2020

Tisdag förmiddag kom det till förvaltningens kännedom att en pedagog på förskolan har bekräftad covid-19 och att flera andra pedagoger uppvisade symtom. Tillsammans med Smittskyddsenheten, region Östergötland beslutades om testning av övriga pedagoger. I väntan på testsvar tvingades förvaltningen att fatta beslutet att tillfälligt stänga Alboga Östra idag, onsdag på grund av personalbrist. Alla vårdnadshavare som arbetar inom samhällsviktig verksamhet erbjöds barnomsorg.

Idag vet vi att ingen av de testade pedagoger har covid-19 varför förskolan kommer öppna redan imorgon torsdag.

Vid detta tillfälle fick förvaltningen med stöd från Länsstyrelsen möjlighet till testning för att kunna upprätthålla samhällsviktig verksamhet. För att personal som arbetar på skola eller förskola ska prioriteras för testning krävs:

  • Att man är tillräckligt frisk för att kunna komma tillbaka jobbet ifall man inte har covid-19.
  •  Att personalsituationen är så pass ansträngd att verksamheten riskerar att behöva stänga om inte personal så snart som möjligt kan återgå till arbetet.
  • Att verksamheten ses som prioriterad av Region Östergötland.

För eventuella frågor

Kontakta Anders Palmgren, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen 0121-181 75, anders.palmgren@soderkoping.se