Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Valdemarsvik utökar sin växelverksamhet och Söderköping tar över kommunernas IT-support

Valdemarsvik utökar sin växelverksamhet och Söderköping tar över kommunernas IT-support

Publicerad den 23 mars 2020

Genom ett nytt avtal mellan kommunerna svarar Valdemarsvik Medborgarservice även på frågor från Söderköpings invånare. Avtalet för fast svarstid i växeln är ett utökat åtagande för Valdemarsviks kommun. Ett åtagande som Söderköpings kommun möter genom att leverera IT-support till Valdemarsviks kommun. Förändringen innebär att vissa IT-funktioner finns kvar i Valdemarsvik men att supportfunktionen hanteras från Söderköping.

  • Det är roligt att vi på detta sätt kan utveckla vår växelverksamhet och ge mer direkt service till fler. Ju fler samtal och frågor vi får desto mer kunskap får vi. Invånare i Söderköping och Valdemarsvik har många frågor som är gemensamma, berättar Caroline Starkås, arbetsledare för Medborgarservice i Valdemarsviks kommun.

Sedan tidigare finns ett samarbete att telefonsamtal fördelas mellan kommunerna vid tillfällen av hög belastning. Skillnaden nu blir att Valdemarsvik även sköter Söderköpings växel vardagar från klockan 14 till 16.

  • Medborgarservice ger utökad växelsupport till Söderköping, och Söderköping ger oss IT-support. Det är ett fördjupat samarbete som växer fram, ett samarbete som är helt nödvändigt för att våra mindre kommuner ska kunna leverera den service som förväntas. Vi har på detta sätt skapat en vinna-vinna-situation där vi tar vara på och utvecklar den kraft som finns i respektive kommun utan att öka kostnaderna, säger Monika Hallberg, kommunchef Valdemarsvik.

Samarbetet för växeln startade upp redan den 1 december 2019 när Söderköping omorganiserade receptionen på kommunhuset.

  • Maria Fredriksson, kommundirektör i Söderköping, säger vi ser att vi kommer få ut mer effekt för samma peng. Vi kommer kunna göra samordningsvinster, vilket förhoppningsvis frigör mer tid för utvecklingsarbete

Samarbetet gällande IT-support startar den 1 april 2020, och innebär att Söderköpings IT-kontor är den första kontakten när man har IT-relaterade frågor.

  • Vi har arbetat med processen under stor del av 2019 och ser nu fram emot att starta upp samarbetet med Valdemarsvik, säger Kicki Lindblom, IT-chef i Söderköping.