Nyheter

Hem / Nyheter / Var med och utveckla landsbygden

Var med och utveckla landsbygden - nytt datum!

Vad är din bygds framtida utvecklingsbehov? Välkommen på dialogmöte, där ni som bor i Söderköpings kommun har möjlighet att påverka utvecklingen. Vad har ni för behov och vilka förutsättningar och möjligheter står ni inför?  

Publicerad den 10 maj 2021

Syftet med mötet och de idéer och synpunkter som ni bidrar med är att få värdefull input till vilka utvecklingsområden som leaderområde Kustlandets nästa strategi ska inkludera. Söderköpings kommun har under den gångna programperioden tillsammans med fem andra kommuner längs ostkusten ingått i Kustlandet.

Leader är en utvecklingsmetod inom EU, som går ut på att man i ett område går samman och tar fram en strategi för hur man vill jobba för att utveckla landsbygden. Strategin genomförs genom stöd till lokala projekt som bidrar till att uppfylla målen. En viktig röst i framtagandet av nya strategier är de som bor och verkar i området. Vi vill veta vilka utmaningar ni står inför, och vilka möjligheter ni ser framåt. Det kan handla om allt som berör förutsättningarna för att leva och verka i Söderköpings kommun. Men fokus bör vara, vad ni vill och kan göra lokalt. Det kan exempelvis beröra:

  • Näringsliv
  • Boende, infrastruktur
  • Service, fritid och kultur
  • Miljö och hållbarhet

Var med på mötet och tyck till och delge era tankar om framtiden. Dessa är vägledande för vilka projekt vi i framtiden som leaderområde kan stötta. På mötet kommer ni även få information om vilka stödmöjligheter som finns tillgängliga redan nu.

Det kommer vara två digitala mötestillfällen, och vi kommer använda oss av mötesverktyget Zoom. På mötena deltar och presenteras Söderköpings representanter i Kustlandets styrelse.

OBS! Nytt datum: 25/5, kl. 18.00-20-00

Anmäl dig till Anette på Kustlandet på epost: anette@kustlandet.com
Ni kommer efter anmälan få möteslänk och vidare instruktioner om hur ni loggar in till mötet.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.