Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Använd dricksvattnet smart - extra viktigt i Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo

Använd dricksvattnet smart - extra viktigt i Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo

Publicerad den 10 juni 2021

Varmt väder är lika med ökad vattenanvändning, men vi måste än en gång uppmana dig att använda vattnet smart!

Störst problem i området Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo - hushåll med vattnet

Området Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo drabbas ofta av låg vattennivå på grund av kapaciteten i vattenverket. En utbyggnad som ska minska problemen är planerad till 2022 men tills dess måste boende i området använda dricksvattnet på ett smart sätt och hjälpa till att hushålla med det vatten som finns.

Dricksvattnet ska användas till att dricka, laga mat och duscha med

Vårt ansvar är att se till att du som har kommunalt vatten ska få dricksvatten i kranen och kunna göra vardagssaker som till exempel att diska, laga mat och duscha. På den här sidan har vi samlat tips hur du kan hjälpa oss att få vattnet att räcka bättre till alla:
Länk till Använd vårt dricksvatten smart...

Fylla pool

Om du tar kontakt med oss kan du få möjlighet att fylla upp poolen, under natten på vissa dagar i veckan. Vi behöver veta det för att se över vattentillgången är tillräcklig och anpassa inkommande vatten efter planerad åtgång. VA-kontoret har rätt att neka en privatperson som önskar fylla sin pool, i de fall det rör sig om allt för stora vattenmängder eller om vattennivåerna är låga.

Vid poolfyllnad och bevattning – ring journumret, 0705-58 97 95 (ej sms) kl. 7-16 på vardagar och lördag-söndag kl. 7-14.

Tack för ditt samarbete!