Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Tack! 30 procent minskning i Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo

Tack! 30 procent minskning i Västra Husby, Snöveltorp och Luddingsbo

Publicerad den 14 juni 2021

TACK!

Vi vill tacka alla boende i området. Ni har lyssnat och förbrukningen har minskat betydligt efter vårt rop på hjälp. Till exempel var förbrukningen 30 procent mindre om vi jämför torsdagen och lördagens förbrukning. Natten mellan fredagen och lördagen var minskningen nästan 70 procent under vissa stunder. Det gav verket en möjlighet att återhämta sig.

Vad klarar verket?

Verket klarar det som vi  ska leverera - det vill säga vatten till matlagning, dusch, toa  och andra inomhusaktiviteter. Däremot klarar verket inte av när vi får stora toppar av förbrukning vid varmt väder och kan inte alltid erbjuda möjligheten  att till exempel fylla pooler, vattna gräsmattor och annat som ofta görs vid fint väder.

Till nästa år planeras en utbyggnad som ska minska den här typen av problem, men vi uppmanar ändå till att dricksvattnet används smart.

- - - - - - -

Tidigare information, 11 juni 2021

Trots uppmaningar om att minska på vattenanvändningen, ökar den. Sett till vanlig förbrukning, brukar vattenanvändningen ligga på 150-200 kubik per dygn. Nu på sommaren har vi istället en förbrukning på 200-240 kubik per dygn. Under de senaste 10 dagarna har vi snittförbrukning över 250 kubik per dygn.

Just nu behöver vi ta vatten från centrala Söderköping för att tillgodose vattentillgången ute i Luddingsbo, Snövelstorp samt Västra Husby. Detta kommer vi behöva göra genom att köra vatten med tankbil.

Boende i dessa områden måste se till att minska sin användning av dricksvatten. Det går inte att använda dricksvattenvatten till att låta vattenspridaren gå eller fylla en pool.

Börjar inte boenden ute i dessa områden använda dricksvattnet för bara nödvändiga behov, har vi inget annat val än att stänga av vattnet och ställa ut vattentankar.

VA-chef Theres Stark tipsar om att tänka som att man bara ska använda vattnet inomhus, det vill säga för att dricka, laga mat, duscha, tvätta eller spola på toaletten. Övrig användning av dricksvatten är inte möjligt just nu.

Se tidigare nyhet om att använda dricksvatten smart här.