Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Vattenläcka i närheten av Stinsen

Vattenläcka i närheten av Stinsen

Publicerad den 03 januari 2019

Uppdatering, 4 januari klockan 08.40

Vattenläckan på E22 är lagad! Arbetet har gått bra och berörda fastigheter fick tillbaka sitt vatten cirka klockan 02.00 i natt. Läckan var något svår att lokalisera, men omkring midnatt hade man funnit den. Bilden ovanför visar tydligt tre större hål i vattenledningen, och som mest gick det ut 50 m3 vatten i timmen vid denna läcka. Det motsvarar normal förbrukning för hela Söderköping tätort. Trafiken kunde släppas på igen cirka klockan 05.00 på fredagsmorgonen.

Bra jobbat säger vi från kommunen till entreprenör och egen personal som slitit med detta under natten. Tack!

Att tänka på när vattnet släppts på

Låt gärna vattnet rinna i din kran i några minuter, det kan uppstå tryckstötar då det kan finnas luft kvar i ledningen. Om vattnet är missfärgat, låt vattnet rinna tills det blir helt klart.

Missfärgat vatten är inte farligt, missfärgningen består av utfällningar från vattenledningen. Använd inte tvättmaskinen direkt efter en avstängning, då ljusa kläder kan bli missfärgade.

Uppdatering, klockan 15.27

I kväll klockan 20.00 stängs E22 av och trafiken leds om. Trafiken planeras släppas på och gå som vanligt klockan 6.00 i morgon, fredag 4 januari. 

Trafikanter från Valdemarsvik

Trafikanter som kommer från Valdemarsvik och som ska resa mot Norrköping, blir ombedda att åka en annan väg. I stället för att fortsätta rakt fram på E22, ta vänster i korsningen vid Shell och åk in på Ringvägen. Passera fixområdet och följ vägen upp till Östra Rydsvägen. Ta därefter höger i rondellen, passera Nyströmska skolan, för att sedan komma ner till E22 igen. 

Trafikanter från Norrköping

Trafikanter som kommer från Norrköping och som ska mot Valdemarsvik påverkas inte av avstängningen. Det är endast körfältet i norrgående riktning som kommer vara avstängt. 

Texten kommer att uppdateras.

 

Uppdatering, klockan 13.30

E22 kommer att stängas av klockan 20.00 i kväll. Trafiken kommer att ledas om och än är det oklart om hela vägen blir avstängd eller endast ett körfält. Arbetet med att laga vattenläckan beräknas pågå fram till klockan 6.00 i morgon, fredag 4 januari. 

Texten kommer att uppdateras.

 

Uppdatering, klockan 12.20

Vattenläckan är nu lokaliserad och finns mitt i E22 vid Stinsen. – Vi har fått hjälp av Nodra AB i Norrköping att leta rätt på läckan eftersom vi inte vill gräva i onödan, säger Theres Stark som är VA- och renhållningschef på serviceförvaltningen.

Just nu är Svevia och SM Entreprenad på plats för att bedöma trafikläget, och framkomligheten är begränsad. – Troligtvis måste E22 stängas av och helst vill vänta till natten med att göra det, men än vet vi inte om det är möjligt, säger Theres. 

Bajamajor är snart på plats vid Margaretagatan och Stinsen. En vattentank finns placerad vid Stinsen så man kan hämta vatten. Glöm inte att ta med egna dunkar och flaskor!

 

Klockan 8.45

Nu på morgonen, 3 januari, har en stor vattenläcka upptäckts i närheten av Stinsen vid E22. Vattnet är därför avstängt för Stinsen samt Margaretagatan 13, 15, 18, 20 och 22.

Det är oklart när vattnet kommer att släppas på igen. Det kommer finnas en vattentank placerad vid Stinsen från cirka klockan 9.