Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Vattentornet töms, Broby påverkas

Vattentornet töms, Broby påverkas

Publicerad den 02 september 2019

Uppdatering, onsdag 4 september

Första steget med att byta ventilen utanpå vattentornet har gått bra och är nu klart. Vattentornet är nu tömt och Idag fortsätter arbetet inuti vattentornet. När det arbetet är klart fyller vi upp med vatten igen och normalt tryck ska komma tillbaka till alla inom några dygn. Är ditt vatten missfärgat, spola i kranen tills vattnet är klart igen.

Tidigare text:

Vi behöver byta en trasig ventil i vattentornet, och det betyder att vi måste tömma tornet på vatten inför arbetet som görs onsdag 4 september.

Under tiden tornet är tömt kan det bli lägre tryck på vattnet i kranarna, men det kommer att finnas vatten under hela tiden förutom i Broby, se nedan. 

Avstängt i Broby-området

Vi behöver stänga av vattnet i Broby-området på tisdag 3 september, kl. 22-02.

Missfärgat vatten

Under och efter arbetet kan det komma missfärgat vatten. Om vattnet är missfärgat, låt det rinna tills det blir helt klart.

Missfärgat vatten är inte farligt, missfärgningen består av utfällningar från vattenledningen. Använd inte tvättmaskinen direkt efter en avstängning, då ljusa kläder kan bli missfärgade.