Nyheter

Hem / Nyheter / Vi söker årets julgranar

Vi söker årets julgranar

Publicerad den 05 november 2021

Nu söker vi stora, ståtliga och täta julgranarna som ska pryda Söderköping i år. Varje år behöver vi tre stora granar som sedan ska stå på Rådhustorget, Hagatorget och vid Stinsen.

- Det här är en rolig och lite udda arbetsuppgift jämfört med vad vi gör i vanliga fall, säger Sandra Ljungdahl, t.f chef Teknik & entreprenad. Det är dessutom en väldigt viktig arbetsuppgift, granarna som står på våra torg blir ofta en ”snackis” och vi vill ju att de ska vara så fina som möjligt, avslutar Sandra.

Granarna måste vara rejält stora, vi behöver en gran som är 6-8 meter hög och två stycken som är 10-12 meter höga. När vi får tips om granar som någon vill sälja eller skänka till oss, åker vi ut och tittar på granen på plats. Vi tittar även på hur förutsättningarna på platsen ser ut, för att vi ska kunna fälla och hämta granen på ett smidigt sätt. Förra årets granar kom från närområdet och vi vill gärna undvika onödigt långa transporter.

Om du har vår nästa julgran, och vill sälja eller skänka den till oss, hör av dig Sandra så snart som möjligt. Du når henne på telefon 0121-181 14 eller mejla till sandra.ljungdahl@soderkoping.se.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.