Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nyheter

Hem / Nyheter / Vill du driva vandrarhemmet Mangelgården?

Vill du driva vandrarhemmet Mangelgården?

Publicerad den 28 januari 2020

Söderköping är en idyllisk småstad på Östergötlands Ostkust. Staden är känd både i Sverige och utomlands för sin medeltida historia, sin fantastiska glass, centrala placering vid Göta kanal, närheten till skärgården och inte minst storslagna naturupplevelser.

Årligen välkomnar Söderköping cirka 600 000 besökare, främst under sommarmånaderna. Besökarna kommer till större delen från Sverige och våra utländska besökare kommer främst från Tyskland, England och Nederländerna.

Vill du utvecklas med en verksamhet i Söderköping?

Söderköpings kommun bjuder nu in dig som är intresserad att hyra och utveckla vandrarhemmet Mangelgården att lämna in anbud för hyra och drift under en överenskommen hyrestid.

Söderköpings kommun äger vandrarhemmet Mangelgården som ligger på Skönbergagatan 48. Vandrarhemmet ligger bara 10 minuters promenad från torget i Söderköping, på bekvämt gångavstånd till hamnen vid Göta kanal och stadens alla sevärdheter. Korskullen som ligger alldeles bredvid är ett naturskönt friluftsmuseum och på toppen av kullen ligger Lagbergska lusthuset från 1830-talet. Anbudsförfrågan innefattar endast Magelgården.

10 rum och kök

Vandrarhemmet innehåller 10 rum med tillgång till gemensamt kök och delade badrum för de boende. Vissa rum ligger avskilt och i en separat kulturbyggnad. Vandrarhemmets huvudbyggnad genomgår för närvarande en ombyggnation för ökat brandskydd och även ytskikt renoveras samtidigt.

Är du den vi söker?

Mangelgården och den intilliggande Korskullen utgör en fantastisk miljö med en hög utvecklingspotential och Söderköpings kommun vill gärna att vår nya hyresgäst delar vår ambition att utveckla vandrarhemsverksamheten på ett hållbart sätt. Vi värdesätter särskilt färdigheter att samarbeta kring utvecklingen av området och erfarenhet av arbete med boendeanläggningar och turism.

Kontakta Kenneth Edström via e-post kenneth.edstrom@soderkoping.se för att få anbudsunderlag och mer information kring hyresnivåer och nyttjandegrad.

Välkommen!

Information till dig som är intresserad att driva Mangelgården