Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.

Nyhetslista

Nyströmska skolan / Nyheter / Studenten

Studenten

Publicerad den 21 april 2020

Nyströmska skolans gymnasieelever har just nu fjärrundervisning och många ställer sig nu frågan kring hur treorna kommer att få fira sin student, inte minst utifrån förbudet mot sammankomster över 50 personer.

Nyströmska skolan kommer att uppmärksamma årets studenter

Nyströmska skolans ledning och Söderköpings barn- och utbildningsförvaltning har nu beslutat om att inte ställa in studenten men betonar också att den inte kommer att utformas som vanligt.

Barn- och utbildningschef Anders Palmgren förklarar beslutet:

- Vi vet att studenten är viktig del i avgångselevernas skolavslutning och därför kommer vi på något sätt att uppmärksamma den. Det kommer inte kunna bli samma firande som vanligt men med fantasi och klokskap kommer vi att skapa en minnesvärd student för våra elever utifrån folkhälsomyndighetens och skolverkets direktiv.

Nyströmskas rektor och enhetschef Anders Forsberg kompletterar:

- Vi kommer tillsammans med elevernas studentkommitté ta fram idéer kring hur detta ska lösas. I en sådan här fråga är det viktigt med elevinflytande och därför kommer den konkreta utformningen inte vara klar på några veckor.