Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.

Nyströmska skolan program

Nyströmska skolan / Program / VVS- och fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet

Om du väljer att utbilda dig inom VVS- och fastighetsprogrammet får du en bred grundutbildning som ger dig många valmöjligheter till flertalet intressanta jobb.  VVS- och fastighetsprogrammet har fyra inriktningar: fastighet, kyl- och värmepumpsteknik, ventilationsteknik och VVS.

Yrkesexamen

På väg mot din yrkesexamen kommer du att genomföra ett gymnasiearbete, som visar att du är väl förberedd för ett arbete som VVS-tekniker. Programmet ger dig också en god grund om du vill studera vidare på yrkeshögskola och universitet. Genom det arbetsplatsförlagda lärandet lär du dig förstå yrkeskulturen och du får värdefull arbetslivserfarenhet.

Karriärmål

Utbildningen öppnar många möjligheter för en fortsatt karriär inom VVS-branschen. Elever som gått VVS - och fastighetsprogrammet blir ofta arbetsledare och chefer. Att verka inom stora som små företag inom byggbranschen (statligt eller kommunalt) är andra exempel på karriärmöjligheter.

Inriktning VVS eller Kyl- och värmepumpsteknik

Du utbildar dig till VVS-tekniker och kommer som yrkesman att jobba som VVS-montör eller VVS-installatör.  Vi erbjuder en bred utbildning inom entreprenadteknik, VVS- och svetsteknik, värmeteknik och sanitetsteknik.

Speciella färdigheter

Som i alla serviceyrken är det viktigt att kunna bemöta kunder på bästa sätt och ge dem det de förväntar sig – och gärna lite mer! Ett yrkesmässigt språkbruk, i både tal och skrift, som fungerar i olika situationer ger dig goda förutsättningar att lyckas. Att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och att utveckla ditt yrkeskunnande är centralt för att du ska nå framgång i ditt yrke.

Som lärling vid något av våra yrkesprogram på Nyströmska skolan får du:

  • tillgång till Nyströmska skolans gemenskap, resurser och utbud
  • en erfaren yrkeslärare som mentor
  • dessutom en kunnig och intresserad handledare på arbetsplatsen
  • möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet

Vi erbjuder dig som elev på Yrkesprogrammen ett bidrag till körkort på 5000 kronor. Det gäller dig som går sista terminen i årskurs 3, har kurs- och praktiknärvaro och följer din individuella studieplan. Då kan du mot uppvisande av handlingar och kvitton få ut bidraget.