Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Nyströmska skolan / YH / Vårdadministratör

YH Vårdadministratör

 

Utbildningen till vårdadministratör ger dig goda förutsättningar för ett arbetsliv med administrativt arbete inom vårdsektorn. Vi erbjuder en bred utbildning i ett nära samarbete med Region Östergötland och privata vårdgivare. Utbildningen ger dig specialkunskaper och en relevant yrkeskompetens. Utbildningen omfattar fyra terminer motsvarande 400 poäng.

En yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats (LIA).  Innehållet i utbildningen bygger på branschbehov och syftar till att leda till jobb direkt efter examen. Innehåll och inriktning på utbildningen anpassas fortlöpande beroende på arbetsmarknadens behov och garanteras genom det nära samarbetet med näringen. LIA (lärande i arbete) omfattar 22 veckor och utgör därmed mer än en fjärdedel av utbildningen.

Yrkesinriktningen Vårdaministratör passar dig som vill arbeta med administration och människor. Studierna förbereder för en rad olika arbetsuppgifter inom vårdsektorn. Alltifrån receptionsarbete och journalhantering till administration av verksamheten. Arbetsmarknaden för våra studenter bedöms vara mycket gynnsam.

Start: Ht 2019

Sista ansökningsdag: 15 april

Ansökan görs via webben till Östsvenska Yrkeshögskolan AB.
Klicka på ansökan här under.

Studieort: Nyströmska skolan, Söderköping. 
 

Sidan uppdaterad 2019-09-19 Kommentera sidan

Kommentera sidan

Fält markerade med * måste fyllas i.

*
*