Nyströmska skolan program

Nyströmska / Program / Industriteknisk

Industritekniska programmet

Om du är intresserad av att arbeta inom områden som materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning så detta rätt program för dig. Vi erbjuder dig följande tre inriktningar: driftsäkerhet och underhåll,produkt och maskinteknik och svetsteknik.

Yrkesexamen

På väg mot din yrkesexamen kommer du att genomföra ett gymnasiearbete, som visar att du är väl förberedd för att arbeta inom det yrkesområde som du valt. Programmet ger dig också en god grund om du vill studera vidare på yrkeshögskola och universitet. Genom det arbetsplatsförlagda lärandet lär du dig förstå yrkeskulturen och du får värdefull arbetslivserfarenhet.

Karriärmål

Utbildningen lägger en stadig grund för en fortsatt karriär inom industrin. Elever från Industritekniska programmet arbetar ofta som t.ex. svetsare eller underhållsmekaniker.

Inriktning Driftsäkerhet och underhåll eller Svetsteknik

Driftsäkerhet och underhåll ger dig kunskaper om det strategiska och systematiska underhållets betydelse för utrustningars funktionalitet och en säker drift. 
Svetsteknik ger dig kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment.

Speciella färdigheter

Som i alla serviceyrken är det viktigt att kunna bemöta kunder på bästa sätt och ge dem det de förväntar sig – och gärna lite mer! Ett yrkesmässigt språkbruk, i både tal och skrift, som fungerar i olika situationer ger dig goda förutsättningar att lyckas. Att du har ett tekniskt intresse, en vilja att lära nytt och att utveckla ditt yrkeskunnande är centralt för att du ska nå framgång i ditt yrke.

Svetskommissionen

Vi är medlemmar i svetskommissionen vilket innebär att vi alltid har tillgång till det senaste inom svetsteknik.

Som lärling vid något av våra yrkesprogram på Nyströmska skolan får du:

  • tillgång till Nyströmska skolans gemenskap, resurser och utbud
  • en erfaren yrkeslärare som mentor
  • dessutom en kunnig och intresserad handledare på arbetsplatsen
  • möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet

Vi erbjuder dig som elev på Yrkesprogrammen ett bidrag till körkort på 5000 kronor. Det gäller dig som går sista terminen i årskurs 3, har kurs- och praktiknärvaro och följer din individuella studieplan. Då kan du mot uppvisande av handlingar och kvitton få ut bidraget.