Nyströmska skolan program

Nyströmska / Program / Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Nyströmska skolan nystartar teknikprogrammet.

Vi utnyttjar våra starka resurser inom naturvetenskap och bild och form och startar inriktningarna Teknikvetenskap och Design och produktutveckling.

Teknikutveckling är viktigt; att förstå hur världen formas med hjälp av teknik, och hur teknik formar världen. Under utbildningen kommer du att möta frågor om teknikens roll i samhället; historiskt, i nutid och för framtiden. På teknikprogrammet kommer du att analysera och lösa problem, samarbeta med andra och utveckla dina talanger inom någon av inriktningarna.

Högskoleförberedande
Programmet är särskilt lämpligt för dig som vill läsa vidare inom naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Du kommer att använda bland annat matematik, fysik och kemi för att beskriva omvärlden och för att förstå vad som verkligen händer. 

Entreprenörskap
I framtiden behövs nya och kreativa lösningar. Utvecklingen av produkter och tjänster måste ske på ett hållbart sätt. Alla våra TE-elever går en kurs där du startar ett eget företag, ett så kallat
UF-företag (ung företagsamhet). Här får du analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera och sälja din produkt, tillsammans med dina klasskamrater.

Inriktningar
På Nyströmska har vi inriktningarna Teknikvetenskap och Design och produktutveckling. Teknikvetenskapsinriktningen innehåller mer fysik, teknik och matematik. Inriktningen Design och produktutveckling ger dig större möjlighet att utveckla din skapande förmåga. Här ingår det mer estetiska kurser, men även CAD.


Alla läser kurserna Programmering och Entreprenörskap, oavsett inriktning. 

 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.