Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Appen för enklare sophantering är klar

Appen för enklare sophantering är klar

Publicerad den 01 februari 2019

Nu finns appen Söderköpings Renhållning och VA att ladda ner, hälsar Theres Stark, renhållningschef.

Med hjälp av appen kan du nu enklare hålla koll på vilka dagar som din tunna kommer att tömmas. I appen kan du ställa in så du får en notis i din mobiltelefonen dagen innan hämtning, och du får samtidigt veta vilken tunna som kommer att tömmas.

- Om du aktiverar notiser för nyheter kommer du även att få meddelande om sopbilen är försenad eller om något annat påverkar vårt arbete, berättar Theres Stark. Vi fick möjlighet att testa funktionen redan första dagen, då tyvärr en av våra sopbilar hamnade i diket vilket leder till förseningar hela veckan, fortsätter Therese. Vi skickade ut nyheten via appen så de som redan laddat ner den fick information den vägen, förutom via Facebook och vår webb, avslutar Theres.

Förutom påminnelser, notiser och nyheter hittar du också en stor sorteringsguide i appen. Här finns även information om öppettider, vanliga frågor med svar samt kontaktuppgifter till kundtjänst.

Nästa steg blir att under våren koppla på även VA i appen. Vi kommer då att kunna informera om vattenläckor och planerade avstängningar den här vägen. Du kommer också kunna lämna din vattenavläsning via appen. Även de som har slamtömning kommer att kunna få påminnelse.

Mer information hur du ställer in appen första gången du använder den hittar du på www.soderkoping.se/app

Kontaktperson
Theres Stark, renhållningschef
Söderköpings kommun
0121-18788, theres.stark@soderkoping.se