Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Press / Pressmeddelanden / Enklare sophantering i Söderköping

Enklare sophantering i Söderköping

Publicerad den 27 december 2018

För att underlätta för alla Söderköpingsbor som har sophämtning har vi tagit fram en ny app. Appen påminner om sophämtningsdagar och här finns alltid uppdaterad information om till exempel vattenläckor.

Den 28 januari lanserar Söderköpings kommun en app, Söderköpings Renhållning och VA. När appen används första gången så loggar man in med sitt bank-id och anger vilken adress man vill registrera. Sen kommer man få uppdaterad information om just den adressen.

– Alla har vi väl nån gång glömt att ställa ut tunnan på rätt dag, säger Theres Stark, renhållningschef. Om du laddar ner vår app kommer du att få en påminnelse i mobilen, fortsätter Theres. Du får även veta vilken tunna du ska ställa ut om du har våra flerfackstunnor. Du får också information om sophämtningen har blivit försenad i ditt område och ska låta tunnan stå kvar tills vi kommit, avslutar Theres.

Med appen kan du som har slamtömning också få en påminnelse. Du får även en sorteringsguide som du snabbt kan kika i om du undrar över var du ska slänga en viss sak. Här finns även öppettider för Hjälmsborgs återvinningscentral och kontaktuppgifter till kundtjänsten för Renhållning och VA.

– Förutom att få påminnelser och annan bra information via appen, är det viktigt för oss att kunna komma ut med uppdaterad och rätt information om driftstörningar, säger Anna Thörn, kommundirektör. Anna fortsätter: – Appen kommer bli en stor hjälp för oss att snabbt kunna berätta om till exempel en vattenläcka, där vi måste stänga av vattnet. Vi är mycket nöjda med appen, som snart är klar, och ser att den kommer underlätta för våra kommuninvånare, avslutar Anna.

Appen Söderköpings Renhållning och VA finns tillgänglig från och med 28 januari 2019, där du brukar ladda ner dina appar.

Sidan uppdaterad 2018-12-27 09:28 Kommentera sidan