Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Flytt av elledning i Alboga

Flytt av elledning i Alboga

Publicerad den 11 februari 2020

Albogadalen innefattar planer för att möjliggöra byggnation av ungefär 1 000 nya lägenheter. Byggnation förväntas kunna påbörjas år 2023.

För att kunna säkerställa första delen för utbyggnation av Albogadalen, beslutade kommunstyrelsen att flytta befintlig kraftledning. Den nuvarande ledningens placering hindrar byggandet av bostäder på grund av gällande elsäkerhetsregler.

Söderköpings kommun och ägaren av elanläggningen delar på kostnaden för flytten. Kostnaden för kommunen beräknas uppgå till omkring 5 miljoner kronor. Kommunen beräknar att intäkterna för försäljning av mark kommer att ge ett överskott för projektet som helhet.

 - Jag tycker det här är ett spännande projekt. Albogadalen kommer bli ett särskilt intressant bostadsområde när den nya sträckningen av E22 blir klar, vilket kommer att medföra goda kommunikationer och lämpa sig väl för till exempel arbetspendling, säger Bengt Svensson tf. Kommunstyrelseordförande.