Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Kommunens resultat pekar på ett överskott

Kommunens resultat pekar på ett överskott

Publicerad den 07 oktober 2020

När resultatet för de första åtta månaderna av 2020 räknats ihop för Söderköpings kommun blir det ett överskott på 62 miljoner kronor. Det är 43 miljoner bättre än budgeterat resultat för perioden. Alla nämnder, kommunstyrelsen och finansförvaltningen har bidragit till de positiva siffrorna. Ytterligare bidragande orsaker till resultatet är engångstillskott i form av statsbidrag och försäljning av tomter.

- Prognosen för hela året visar också på ett positivt resultat med ett överskott på 28 miljoner kronor. Men vi är fortfarande i ett väldigt osäkert läge där många faktorer kan påverka årets slutliga resultat, förklarar Magnus Hanberth, ekonomichef på Söderköpings kommun.

Coronapandemin har inneburit att en del verksamheter inte har kunnat genomföra de nödvändiga effektiviseringar som var planerade. De tillskott som kommer från statsbidrag och tomtförsäljning kommer därför att bidra till att täcka underskottet i de verksamheterna.

- Att prognosen för hela året visar på ett överskott känns bra, säger Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande. Det ger oss bättre förutsättningar för att mer långsiktigt säkra våra kärnverksamheter som skola, vård och omsorg.

Kontaktperson
Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande
0121-187 40

Magnus Hanberth, ekonomichef
0121-182 79