Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Låga vattennivåer i vattenverket för Västra Husby, Snövelstorp och Luddingsbo

Låga vattennivåer i vattenverket för Västra Husby, Snövelstorp och Luddingsbo

Publicerad den 26 juni 2020

Varje sommar stiger användningen av vatten kraftigt i området Västra Husby, Snövelstorp och Luddingsbo utanför Söderköping. I den nuvarande värmen använda mycket vatten och nu har nivåerna i vattenverket sjunkit ännu mer än vanligt.

- Just nu är vi en väldigt hög förbrukning av det kommunala vattnet i området, säger Theres Stark, VA- och renhållningschef i Söderköpings kommun. Vårt vattenverk hinner inte med att producera de mängder som går åt just nu. Ser vi inte nån minskning kan det bli så att vi i värsta fall är tvungna att stänga av vattnet och istället sätta ut vattentankar. Därför måste alla i området dra i handbromsen, hårt och omedelbart, avslutar Theres. Vi måste hjälpas åt att se till att alla får vatten.

Kommunen jobbar med att hitta lösningar för att utöka produktionskapaciteten, men fram tills att det finns en lösning måste boende med kommunalt vatten i området tänka på sin vattenförbrukning. Det kommer inte att ges tillåtelse att fylla pooler i området och all vattning i större mängder med kommunalt vatten undanbedes. 

Om vattnet måste stängas av kommer det vara avstängt tills nivåerna i vattenverket har höjts igen. Information om eventuell avstängning kommer att lämnas via kommunens webbplats och Facebook-sida, samt i kommunens VA- och renhållningsapp.

Kontaktperson:
Theres Stark, VA- och renhållningschef
0121-187 88

Information om VA- och renhållningsappen finns här...