Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Kommunen vädjar till anhöriga

Kommunen vädjar till anhöriga

Publicerad den 13 november 2020

Östergötland och därmed Söderköping har skärpta restriktioner kring covid-19. Söderköpings kommun vädjar nu i ett brev till anhöriga att man ska vänta med att besöka sina anhöriga på boenden.

- I Söderköping och hela Östergötland har vi just nu skärpta restriktioner som bland annat säger att du bara ska umgås med de du bor ihop med, säger Åsa Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Söderköpings kommun. Anledningen till de skärpta råden är ju för att vi just nu har en väldigt stor smittspridning i regionen som behöver bromsas. Vi behöver därför be våra anhöriga om hjälp med att begränsa, eller allra helst helt avstå från fysiska besök på våra boenden nu under en period.

Söderköpings kommun tog fram nya rutiner efter att besöksförbudet togs bort till 1 oktober. De nya rutinerna ska förhindra smittspridning och talar bland annat om hur besök inomhus och utomhus på boenden ska gå till.

- Vi förstår att man gärna vill besöka sin anhöriga, säger Linda Uller, förvaltningschef på socialförvaltningen. Men för att skydda sin anhöriga och de andra som bor på boendet ber vi nu att man istället håller kontakt till exempel via telefon eller dator, fortsätter Linda. Vi försöker göra allt i vår makt för att hålla smittan borta, men vi behöver hjälp så vi gör det här tillsammans.

Om man måste besöka sin anhöriga just nu så måste man följa de besöksrutiner som varje boende har. Brevet med väjdan ska komma till anhöriga via posten inom de närmsta dagarna.

Kontaktperson

Linda Uller, chef för socialförvaltningen 0121- 181 03
Åsa Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska 0121-183 69