Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / På väg mot målet som Östergötlands mest attraktiva boendekommun

På väg mot målet som Östergötlands mest attraktiva boendekommun

Publicerad den 16 juni 2020

I år klättrar Söderköping till 3:e plats som Östergötlands bästa kommun att bo i. På Sverigelistan hamnar Söderköping på plats 57 bland 290 kommuner. I kategorin trygghet hamnar kommunen på nionde plats i rankingen.

För femtonde året i rad publicerar tidningen Fokus sin kommunranking Bäst att leva. Här jämförs alla 290 kommuner i Sverige i tio olika huvudkategorier, som till exempel kategorierna trygghet och socialt och hälsa. Söderköpings kommun hamnar på nionde plats i kategorin trygghet, på 21:a plats i kategorin socialt och hälsa samt 45:e plats vad gäller utbildning. I den totala uträkningen hamnar kommunen på 57:e plats, tredje bästa i Östergötland.

- Vi har som långsiktig målsättning att vi ska bli Östergötlands mest attraktiva boendekommun, säger Maria Fredriksson, kommundirektör. Då är självklart den här rankingen ett bra bevis på att vi är på rätt väg och att vi ska fortsätta i den riktningen. Nu får vi sikta på att nå ännu högre i Östgötatoppen till nästa år, avslutar en nöjd Maria.

För att bli en ännu mer attraktiv boendekommun är det viktigt att prioritera bostadsbyggande, trygghet och infrastruktur.

- Just nu har vi flera positiva framtidsmöjligheter på gång här i Söderköping och då tänker jag till exempel på Ostlänken och ombyggnaden av E22, berättar Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande. Båda projekten ger oss en infrastruktur som hjälper oss att utveckla kommunen för invånare, näringsliv och besökare, fortsätter Martin. För att matcha den möjligheten jobbar vi bland annat med att utveckla skolan, vård och omsorg samt nya boendemiljöer för framtiden. Söderköping har verkligen goda framtidsutsikter, avslutar en positiv styrelseordförande.

Kontaktperson:

Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande
0121-187 40

Maria Fredriksson, kommundirektör
0121-181 01