Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Samarbete ger ökad trygghet vid skolavslutningen

Samarbete ger ökad trygghet vid skolavslutningen

Publicerad den 09 juni 2020

Samarbetet är stort i Söderköping för att ge barn och ungdomar en rolig och trygg skolavslutning och sommarledighet.

Under skolavslutningsveckan kommer Söderköpings kommun samarbeta med polisen, väktare, socialtjänsten, vårdnadshavare och skolan. Genom att röra sig tillsammans i Söderköping hoppas man kunna bidra till en trivsam och trygg avslutningsvecka.

- Vi har utifrån tidigare års erfarenheter en viss oro inför kommande skolavslutningar, säger Alexander Klanfar, ny säkerhetssamordnare i Söderköpings kommun.  Han fortsätter: - Det är därför det är så viktigt att vi är många vuxna som samarbetar och finns där för våra barn och tonåringar.

Söderköpings kommun har utöver de samarbeten som finns även bokat in extra väktare som kommer att röra sig bland ungdomarna och övriga Söderköping under onsdag-, torsdag- och fredagkväll.

-Det finns också ideella krafter för att det ska finnas vuxna där våra ungdomar finns, berättar Cecilia Karlsson, områdeschef för Samlad elevhälsa. – Även om du inte själv har tonåringar så ger det en trygghet när vuxna rör sig ute på kvällarna. Till exempel kanske du kan ta en extra promenadrunda på kvällen i samband med skolavslutningen på de platser där ungdomarna gärna samlas. Du hittar till exempel Söderköpings vuxna på stan på Facebook, tipsar Cecilia om.

Kontaktperson:

Alexander Klanfar, säkerhetssamordnare
0121-181 46

Cecilia Karlsson, områdeschef Samlad elevhälsa
0121-184 07