Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköping är först i Sverige med unikt projekt på Återbruksdagen 19 maj

Söderköping är först i Sverige med unikt projekt på Återbruksdagen 19 maj

Publicerad den 15 april 2019

Den som tröttnat på soffan, eller andra fullt användbara saker, kan ställa ut det på Återbruksdagen och då kan en granne ta den istället. Projektet genomförs för första gången i Sverige och först ut är området Eriksvik, Söderköping söndag den 19 maj.

Området Eriksvik i Söderköping blir först ut att delta i det här unika samarbetsprojektet. Projektet drivs av Söderköpings kommun, Renall och E.ON. På Återbruksdagen, söndag 19 maj, kan de boende i Eriksviksområdet hjälpa till att ordna nya hem till möbler och saker som är fullt användbara, men som av olika skäl blivit över.

- Det här ska bli väldigt kul att prova i Söderköping och extra kul är att vi blir först i Sverige, säger Theres Stark, VA och renhållningschef och en av initiativtagarna till projektet. Hon fortsätter: - Det blir helt enkelt som en gratisloppis. Det en person inte vill ha, kanske någon annan tycker är jättebra och då har vi alla bidragit till att skapa en bättre miljö på ett enkelt sätt.

- Återbruksdagen är ett fantastiskt initiativ där vi är stolta att deltaga, säger Carl Hylander, affärschef E.ON Norrköping. För klimatet och miljöns skull behöver vi återanvända och återvinna mycket mer än vad vi gör idag. E.ONs del i kretsloppet är att återvinna energi ur det som inte återbrukas, så det istället kan göra nytta som värme och el hos boende i Söderköping och Norrköping. Detta följer vårt mål att E.ON senast 2025 endast ska producera och erbjuda förnybar och återvunnen energi i Sverige.

De saker som eventuellt blir kvar hämtas utan kostnad av Renall inom några dagar. Därefter producerar E.ON el och värme av det som inte sorterats eller återbrukats.

Kontaktperson:
Theres Stark
VA och renhållningschef
0121-187 88

 

Mer information till dig som bor i Eriksviksområdet och vill delta i Återbruksdagen....