Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköping satsar på erfarna förskollärares löner

Söderköping satsar på erfarna förskollärares löner

Publicerad den 24 mars 2020

Förskolelärare som arbetat på förskola i Söderköpings kommun de senaste fem åren får en extra satsning i årets löneöversyn. Bakgrunden till detta är att Söderköpings kommun fortsatt vill satsa på hög kvalitet i sina förskolor. Kommunen eftersträvar att utbildad och erfaren personal ska vilja stanna i yrket inom förskolan.

Anders Palmgren, förvaltningschef, barn- och utbildningsförvaltningen, motiverar beslutet:
-När förskollärare kan utvecklas gör även undervisningen det. Läraren är den viktigaste faktorn för ett barns kunskapsresa och undersökningar visar att elever som har gått i förskola presterar bättre under sin fortsatta skolgång. Vår önskan är att nuvarande förskolelärare ska stanna i kommunen och att fler ska lockas till oss, avslutar Anders.

Malin Hjelmgren, lärarförbundets ordförande, är positiv till beslutet:
-Vi är glada över att Söderköping har lyssnat på oss och nu, helt i linje med HÖK-18, premierar erfarna förskolelärare som bidrar med kontinuitet och erfarenhet. Malin fortsätter och säger att ”lönen är en viktig faktor för att göra yrket fortsatt attraktivt för denna yrkesgrupp som ger våra barn en bra start i livet.”

Kontaktperson:
Anders Palmgren, förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen
0121- 181 75