Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköping tackar för en fantastisk sommar med lokalproducerad destinationsfilm

Söderköping tackar för en fantastisk sommar med lokalproducerad destinationsfilm

Publicerad den 01 september 2020

Efter en vår fylld av oro, omställning och nytänkande blev sommarsäsongen i Söderköping långt över förväntningarna hos de flesta. Under våren initierade Visit Söderköping, en del av Näringslivs- & turismenheten på Söderköpings kommun flera olika marknadsinsatser i syfte att locka fler besökare till destinationen. En av dessa insatser var att spela in rörligt material för att locka besökare till kommunen.

Nu lanseras resultatet - en destinationsfilm producerad av ett regionalt team med lokala kulturutövare – i Visit Söderköpings alla kanaler. Filmen är en hyllning till den vackra kommunens platser och ett tack till alla dess besökare och invånare, samtidigt som den syftar till att locka ännu fler att besöka den historiska staden och den storslagna skärgården i Sankt Anna.

- Vi ville göra en lokalt förankrad produktion som visar det storslagna i variationen av platsernas karaktär i Söderköping, berättar Näringslivs- & turistchef Therése Eklöf som lett produktionen av destinationsfilmen tillsammans med bl. a Åsa Sjöberg och Tomas Pettersson från TP Media.

Hon fortsätter,
- När evenemangen i sommar blev inställda och kulturbranschen slogs ut i stora delar, valde vi att involvera några av våra lokalt förankrade kulturutövare för att krydda filmen med kultur. Med inställda sommarkonserter blev det en lyckträff att bl. a Matilda Grün hade möjlighet att ställa upp och delta, vi vet ju vilken folkkär artist hon är och stoltheten över henne går inte att ta miste på lokalt.

Filmen består av tre ”delar” varav en är inspelad centralt i Söderköpings stadskärna, en i Stegeborg och en ute på en skärgårdsö i Sankt Anna. Respektive plats gästas av olika kulturinslag, som avser att vara en naturlig del av platsens skönhet.

- Mottas produktionen väl och vi når den effekt vi önskar, finns alla möjligheter att vi fortsätter med liknande produktioner på fler platser. Det är både roligt och spännande att kunna presentera Söderköpings kommun och dess platser på ett annat sätt än de mer traditionella destinationsfilmerna, avslutar Therése Eklöf.

Fakta Destinationsfilm
Filmen finns att se på Visit Söderköpings youtubekanal samt web per den 1/9-2020.

Medverkande:
Sång: Matilda Grün
Violin: Tanja Kaitaniemi
Dans: Ulrika Malmberg & Abdul Aziz Hassan

Produktionsteam:
Projektledare: Åsa Sjöberg
Film & produktion: Tomas TP Petterson
Film & teknik: Mikael Lembke
Ljud & teknik: Björn Holmström

För frågor och pressbilder:

Therése Eklöf
Näringslivs- & turistchef
Söderköpings kommun
0121-183 37
therese.eklof@soderkoping.se

Sara Roxström
Marknadskoordinator
Enheten för Näringsliv & turism
Söderköpings kommun
Sara.roxstrom@soderkoping.se