Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköping tipsar om alternativ, lokal julhandel

Söderköping tipsar om alternativ, lokal julhandel

Publicerad den 18 december 2020

Nu startar Söderköpings kommun en kampanj i sociala medier och på visit.soderkoping.se i syfte att tipsa och inspirera till lokal konsumtion inför jul och mellandagar. Genom gemensamt ansvar, butiker och restaurangers anpassningar kan lokal handel fortsätta även i år.

- Söderköping är en fantastisk stad att julhandla i, med små, personliga butiker och restauranger. Atmosfären är nästintill magisk tack vare ljussättningen i december. Dessutom möjliggörs en trygg och smittsäker julhandel genom att handlarna erbjuder alternativ som kan passa alla, säger Therése Eklöf, näringslivs- och turistchef i Söderköping.

Kampanjen vänder sig i första hand till kommuninvånarna i Söderköping, med en ambition att uppmuntra även de som normalt arbetar på andra orter och nu arbetar hemifrån att handla lokalt inför jul. Lokal konsumtion är avgörande för den lokala handel- och servicebranschens överlevnad efter pandemin. Samtidigt är det samstämmigt med Söderköpings kommuns arbete med de globala hållbarhetsmålen, ur alla tre perspektiven: ekonomi, miljö och sociala perspektivet.
Gemensamt ansvar

I kampanjen påminner kommunen även om allas gemensamma ansvar. Att planera sina inköp inför handlingsrundan, kontakta butiken eller restaurangen innan och säkerställa korta besök på plats är några sätt att ta gemensamt ansvar. Allt för att undvika trängsel.

Länk till kampanjen på Facebook...

Kontaktperson

Therese Eklöf, näringslivs- & turistchef
Telefon: 0121-183 37
E-post: therese.eklof@soderkoping.se