Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköpingsjul lyser upp staden i december

Söderköpingsjul lyser upp staden i december

Publicerad den 23 november 2020

Från den 28e november och genom hela december fram till julafton förvandlas Söderköpings stadskärna till en glittrande adventsstad. Då kan alla oavsett ålder uppleva Söderköpingsjul på egen hand, på ett coronasäkrat sätt.

Tillsammans med lokala kultur- & konstutövare, butiker och Stadskärneföreningen skapar Söderköpings kommun en miljö som bjuder in till njutning utomhus. Under hela adventsmånaden erbjuds flera olika promenader på olika teman, som genomförs på egen hand. Däribland en konstadventskalender av föreningen BlandArt i butikernas skyltfönster, en Råttjakt med jultema för de minsta, två olika tipspromenader med fina vinstmöjligheter och inte minst promenaden längs Ån där de nymålade elskåpen kan beskådas.

- Vi vill bidra till en varm julkänsla i adventstid trots det tuffa år vi har i år förklarar Therése Eklöf, Näringslivs- & turistchef på enheten för Näringsliv & turism på Söderköpings kommun. Den årliga julmarknaden fick av självklara skäl ställas in och då bestämde vi oss tidigt för att tematisera hela december istället och på så vis skapa en inbjudande miljö under hela adventsmånaden. Efter de senaste restriktionerna har vi anpassat upplevelsen ytterligare. Gensvaret har varit fantastiskt positivt.

Hon fortsätter;
- Självklart har vi noga överlagt hur vi ska göra en sån här tematisering av staden, och så här kan vi skapa en miljö som kan upplevas på ett coronasäkert sätt i de mindre sällskap som nu rekommenderas.

Söderköpingsjul inleds med klockringning i de centrala kyrkorna klockan 10 på lördagen den 28e november. Då avtäcks stadens butiksfönster och den årliga julskyltningstävlingen drar igång. Butiker och restauranger anpassar sig till rådande restriktioner genom att ibland skylta varor utanför butiken, och alltid erbjuda leverans vid dörren. Fördelen med Söderköpings små, unika butiker och dess engagerade personal är att man klarar göra flexibla lösningar för att säkerställa corona-anpassad handel och restaurangbesök.

Söderköpingsjul bjuder dessutom på två digitala nyheter. Varje söndag kl 8.00 tänds stadens nya adventsljus på en väl synlig plats samtidigt som sagan om hur Ramunderberget fick sitt namn berättas i digitala kanaler. Dessutom startas stadens egen, digitala adventskalender den 28e november, där följaren får träffa lokala personligheter och företagare och dessutom besöka olika platser i kommunen. De digitala aktiviteterna hittas på Visit Söderköpings sociala medier och youtubekanal.

Mer information: 

www.visit.soderkoping.se

 

För frågor och pressbilder:
Therése Eklöf
Näringslivs- & turistchef
Söderköpings kommun
0121-183 37
therese.eklof@soderkoping.se

 

Sara Roxström
Marknadskoordinator
Enheten för Näringsliv & turism
Söderköpings kommun
Sara.roxstrom@soderkoping.se