Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Stöd & Omsorg / Frågor och svar om förändringsarbetet / Vad krävs för en bra och sund hemtjänst enligt SKL?

Vad krävs för en bra och sund hemtjänst enligt SKL?

Söderköping ligger idag högst i länet på antalet beviljade hemtjänsttimmar i genomsnitt. SKL har sammanställt vad som krävs för en sund och bra verksamhet för personal och brukare som vi kommer att arbeta med.

SKL:s material sammanställer alla kommuners hemtjänst i landet och vad som krävs för att skapa en bra och sund verksamhet både för personal och brukare.

Här kan du också läsa om vad som verkligen påverkar ekonomin inom hemtjänst. Det är två områden som har störst påverkan:

  • Hur många biståndsbedömda timmar som vi lägger in i systemet.
  • Hur effektivt vi levererar dessa timmar.
  • Söderköping ligger idag högst i länet på antal beviljade timmar i genomsnitt. Vi har nästan 47 timmar jämfört med till exempel Valdemarsvik som har 33 timmar. Vår genomsnittskostnad per år och brukare ligger också mycket högt.

Hur kommer vi till rätta med det?

Vi kommer arbete aktivt med båda dessa områden. Att öka effektiviteten handlar inte om att vi ska jobba mer och hårdare utan hur vi planerar arbetet bättre. Med bättre planering mår personalen bättre och vikarieanvändningen minskar samt att kontinuitetet ökar, det vill säga att våra brukare får träffa samma personal oftare.

Läs mer om SKL:s sammanställning här...

Sidan uppdaterad 2018-11-01 Kommentera sidan