Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Stöd och Omsorg

Hem / Stöd och Omsorg / Funktionsnedsättning / Barn- och ungdom

Barn- och ungdom

Bild på ett rött hus med blå himmel ovanför

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse är en möjlighet till rekreation och miljöombyte för både barn och vuxna med funktionsnedsättning. Det ger samtidigt en möjlighet till avlastning för föräldrar eller anhöriga.

Älgstigens korttidsboende

På Älgstigen finns kommunens korttidsboende för dig som har en funktionsnedsättning. Korttidsboendet erbjuder ett boende i hemtrevlig miljö. I den individanpassade verksamheten finns det möjlighet att göra saker enskilt eller tillsammans med andra. Till Älgstigens korttidsboende är även vuxna personer med funktionsnedsättning välkomna.

Personalen på Älgstigen är utbildade fritidsledare, undersköterskor, familjepedagoger och aktiveringspedagoger. Alla har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och personer med funktionsnedsättningar.

Verksamheten finns till för dig som beviljats insats enligt lagen om stöd och service.

Korttidstillsyn

Den kommunala barnomsorgen erbjuder tillsyn för barn upp till 12 år. Ungdomar med funktionsnedsättning kan behöva tillsyn även när de är äldre och kan då få korttidstillsyn från 13 års ålder och så länge de går i skolan.

Tillsynen skall erbjudas vid behov före och efter skoldagen, under lov och studiedagar.

Älgstigens korttidstillsyn

På Älgstigen finns kommunens korttidstillsyn/fritidsverksamhet för dig som har en funktionsnedsättning. Till Älgstigen kommer ungdomar för att umgås och prova på olika aktiviteter efter egna önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara att måla, pyssla, baka, cykla, spela sällskapsspel, åka och bada, dator och tv-spel, inlines med mera.

På lovdagar finns det möjlighet att följa med på lite längre utflykter.

Verksamheten finns till för dig som har beviljats korttidstillsyn enligt lagen om stöd och service.