Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Kultur & Fritid / Idéburna organisationer - Föreningsliv

Idéburna organisationer och föreningsliv

Kontakter

 • Idrott och fritid

  Stinsen
  Margaretagatan 19
  614 80 Söderköping

  idrott.fritid@soderkoping.se
  Telefon: 0121-186 25

  Drift anläggningar: 0121-182 82

Upprustning vid Klarsjöns badplats

Inför årets badsäsong har sjöbadet vid Klarsjön fått en toalettbyggnad, nya badbryggor och sandpåfyllning.

Badbryggorna är miljövänliga, har stor flytkraft och är stabila ända ut i kanterna. De har rundade kanter och hörn och låg skaderisk, då inga skruvar eller spikar riskerar att sticka upp.

Toalettbyggnaden innefattar två toalettrum, varav ett är tillgänglighetsanpassat samt utrustat med ett skötbord. Toaletterna har vattenspolning och samtliga utrymmen är försedda med solcellsdrivna LED-belysningar.

Hälsans Stig ska få fler att promenera i Söderköping

Runt om i Sverige finns ett 130-tal promenad- och motionsslingor som kallas för Hälsans Stig. Alla är placerade vid attraktiva promenadstråk. Idén kommer ursprungligen från Irland och den goda tanken är att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Nu har en Hälsans Stig tagits fram i Söderköping. Hälsans Stig är en folkhälsosatsning som Hjärt- och lungfonden står bakom med målet att få fler att promenera mer.

Hälsans Stig går genom centrala Söderköping, med start och mål vid Stinsen. Det är en promenadvänlig slinga i vacker miljö och underlaget är asfalt, kullersten och hårt grus. Stigen saknar nästan backar helt och kan användas av såväl söndagsflanörer som motionerare, förskolegrupper och pensionärer. Slingan i Söderköping är 4 km lång och varje kilometer är utmarkerad.

Sidan uppdaterad 2017-09-11 Kommentera sidan