Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 • Kommunen möjliggör förstärkta integrationsinsatser

  2017-04-06

  För att stödja projekt och aktiviteter som leder till att utrikesfödda kommuninvånare integreras i samhället och i arbetslivet avsätter nu Söderköpings kommun årligen medel för detta.

 • Positiva upplevelser av hemtjänsten och vårdboenden i kommunen

  2017-04-05

  Rapporten "Öppna jämförelser vård och omsorg om äldre 2016" visar att kommunens äldre generellt har en positiv upplevelse av vården och servicen inom hemtjänsten och på kommunens vårdboenden.

 • Skolinspektionens rapport utan anmärkningar

  2017-04-04

  I december var Skolinspektionen i Söderköping och gjorde en regelbunden tillsyn. Skolinspektionen granskade styrning, ledning och ansvar och hade ingenting att anmärka på.

 • Pressträff och invigning av konstverk på Solängens förskola

  2017-03-23

  Kulturkontoret har i samråd med barn och pedagoger köpt in konst för att smycka den nybyggda Solängens förskola i Söderköping. Tisdagen den 28 mars kl.9.30 invigs konstverken av Gerd Aronsson, Kommunfullmäktiges ordförande.

 • Berättarafton med berättelser och myter om Söderköping

  2017-03-20

  Den 30 mars kl. 19.00 bjuder Vänneberga gård in till berättarafton. Gäst denna gång är Marinella Rolfart och temat är Berättelser och myter om Söderköping. Hon berättar om elefanter, jättar, jungfrur, Ramunders hemliga trädgård och mycket annat.

 • Ny entreprenör till Edgards i S:t Anna

  2017-03-06

  Det blir Barbro Mellqvist, för närvarande näringslivssamordnare i Söderköpings kommun, som blir ny entreprenör för Edgards, eller Lagnö 1:2 som det också ibland kallas.

 • Tillfällig bostadslösning för nyanlända

  2017-03-03

  Regeringen har fattat beslut om fördelning av nyanlända till samtliga kommuner under 2017. På grund av bostadssituationen i kommunen och rådande bostadsbrist så har kommunen undersökt ett flertal tomma lokaler som tänkbara bostadslösningar.

 • Inbjudan till Läsprojektet Ishavspirater

  2017-02-23

  Kulturskolan, Söderköpings stadsbibliotek och Vetenskaparna har i vår bjudit in kommunens åk 4 till ett spännande läsprojekt med utgångspunkt i boken Ishavspirater av Frida Nilsson. Boken är en fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod och nominerades till Augustpriset 2015.

 • Unik musik från Östergötlands skärgård med Matinkvartetten

  2017-02-14

  Kulturkontoret presenterar tillsammans med Söderköpings Bokhandel och Söderköpings teaterförening ett mycket unikt konserttillfälle med stråkkvartetten Matinkvartetten den 10 mars kl 19.00.

 • Samverkan och förebyggande insatser - viktigt för kommunen

  2017-02-10

  Samverkansgrupperna och verksamheten Tillsammans ska inte upphöra. För nuvarande majoritet är samverkan och förebyggande insatser viktiga. Det som nu pågår är ett arbete med att se över organisationen. Att utveckla där det behövs för att på ett bra sätt möta det förändrade behovet.