Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 • Pressträff och invigning av konstverk på Solängens förskola

  2017-03-23

  Kulturkontoret har i samråd med barn och pedagoger köpt in konst för att smycka den nybyggda Solängens förskola i Söderköping. Tisdagen den 28 mars kl.9.30 invigs konstverken av Gerd Aronsson, Kommunfullmäktiges ordförande.

 • Berättarafton med berättelser och myter om Söderköping

  2017-03-20

  Den 30 mars kl. 19.00 bjuder Vänneberga gård in till berättarafton. Gäst denna gång är Marinella Rolfart och temat är Berättelser och myter om Söderköping. Hon berättar om elefanter, jättar, jungfrur, Ramunders hemliga trädgård och mycket annat.

 • Ny entreprenör till Edgards i S:t Anna

  2017-03-06

  Det blir Barbro Mellqvist, för närvarande näringslivssamordnare i Söderköpings kommun, som blir ny entreprenör för Edgards, eller Lagnö 1:2 som det också ibland kallas.

 • Tillfällig bostadslösning för nyanlända

  2017-03-03

  Regeringen har fattat beslut om fördelning av nyanlända till samtliga kommuner under 2017. På grund av bostadssituationen i kommunen och rådande bostadsbrist så har kommunen undersökt ett flertal tomma lokaler som tänkbara bostadslösningar.

 • Inbjudan till Läsprojektet Ishavspirater

  2017-02-23

  Kulturskolan, Söderköpings stadsbibliotek och Vetenskaparna har i vår bjudit in kommunens åk 4 till ett spännande läsprojekt med utgångspunkt i boken Ishavspirater av Frida Nilsson. Boken är en fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod och nominerades till Augustpriset 2015.

 • Unik musik från Östergötlands skärgård med Matinkvartetten

  2017-02-14

  Kulturkontoret presenterar tillsammans med Söderköpings Bokhandel och Söderköpings teaterförening ett mycket unikt konserttillfälle med stråkkvartetten Matinkvartetten den 10 mars kl 19.00.

 • Samverkan och förebyggande insatser - viktigt för kommunen

  2017-02-10

  Samverkansgrupperna och verksamheten Tillsammans ska inte upphöra. För nuvarande majoritet är samverkan och förebyggande insatser viktiga. Det som nu pågår är ett arbete med att se över organisationen. Att utveckla där det behövs för att på ett bra sätt möta det förändrade behovet.

 • Tema identitet, skydd och fördomar med anledning av Förintelsens minnesdag 27 jan 2017

  2017-01-24

  27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. I Söderköping uppmärksammas dagen genom ett gemensamt fackeltåg som avgår kl.18 från Brunnsparken till minnesstunden i S:t Laurentii kyrka. På programmet står orgelmusik, ljuständning, sång, musik, tal och högläsning.

 • Söderköpings kommun börjar med digitala trygghetslarm

  2017-01-17

  Nu går Söderköpings kommun över från analoga till digitala trygghetslarm som ett steg i den digitala utveckling som kommer att ske inom vård och omsorg de närmsta åren.

 • Ett av två boenden för ensamkommande barn läggs ner i Söderköping

  2017-01-13

  Antalet ensamkommande barn till Sverige har minskat betydligt under 2016 och av den anledningen behövs färre boenden. Socialförvaltningen och Olivia Omsorg har av den anledningen beslutat att arbeta fram en överenskommelse om att Olivia Omsorg ska avveckla ett av sina två boenden i Söderköping för ensamkommande barn vid halvårsskiftet 2017. Det andra boendet planeras att övergå i kommunal regi från och med 1 juli 2017.