Kontakta & Fråga

Söderköpings kommun

Du är här: Hem / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 • Brandrisk i Östergötlands län

  2018-05-21

  Den senaste tidens varma och torra väderlek har medfört att det är mycket torrt i skog och mark, vilket innebär stor brandrisk i länet.

 • EWK 100 år – en berättelse från igår och idag

  2018-04-11

  För 100 år sedan föddes den världskända satirtecknaren EWK, Ewert Karlsson, i Mogata socken. Yrkesbanan var utstakad, Ewert skulle bli bonde. Men hans oerhörda tecknariver gjorde att han snabbt upptäcktes av Bondeförbundets presstjänst. En upptäckt som var starten på signaturen EWK som gjorde världomspännande karriär med omslagsbilder på allt från tidningen Land till New York Times Magazine. Idag finns hans bilder i ett arkiv på Arbetets museum i Norrköping och hans legat ligger till grund för Sveriges enda nationella centrum för politisk illustrationskonst.

 • Ramunderskolan i topp

  2018-03-14

  På Ramunderskolan är 91 % av alla lärare behöriga i de ämnen som de undervisar i. Det visar de senaste siffrorna från Skolverkets jämförelse av antalet behöriga lärare på Sveriges skolor. Det innebär att Ramunderskolan tillhör den tredjedel av alla skolor i Sverige som har högst andel behöriga lärare.

 • Brobyskolans mellanstadium flyttar till nya lokaler hösten 2018

  2018-03-12

  Barn- och utbildningsnämnden har idag beslutat att tillstyrka en ny enhet, Broby II, för att kommunen ska kunna fortsätta tillgodose elevernas och personalens pedagogiska och arbetsmiljömässiga behov.

 • Välkommen till invigningen av Söderköpings nya konstfrusna isbana

  2018-02-12

  På söndag invigs kommunens nya konstfrusna isbana. Det var i oktober förra året som första spadtaget för Vikingavallens nya moderna idrottsanläggning togs och nu står isbanan klar att invigas.

 • Uppmärksammandet av Förintelsens Minnesdag 27/1 2018 Tema ”Civilkurage”

  2018-01-22

  27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för förintelsens offer - samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945.

 • Information om förändringar på Hjälmsborgs återvinningscentral

  2017-12-14

  Torsdagen den 21:e december kommer Hjälmsborgs återvinningscentral vara stängd. Kommunen kommer då att göra justeringar av dess utformning vilket påverkar hur kunderna ska köra inne på anläggningen.

 • Ny kommunchef i Söderköping

  2017-11-07

  Den 1 mars 2018 tillträder Anna Thörn uppdraget som kommunchef i Söderköping.

 • Pressmeddelande från Söderköpings kommun: Spaden i marken

  2017-10-20

  Söderköpings kommun tar nu första spadtaget för Vikingavallens idrottsplats. Vikingavallen byggs om och blir framtidens sport- och fritidsanläggning för hela Söderköping. I första etappen anläggs en konstfrusen isbana, byggnad för kylanläggning, ny entré och två 5-mannaplaner för fotboll.

 • Nya detaljplaner för ökat bostadsbyggande

  2017-10-10

  PRESSMEDDELANDE Detaljplan för Skogshem antogs 3 oktober. Cirka 10 tomter för friliggande bebyggelse avstyckas och ett större markområde avsätts för rad- eller kedjehus.