Flytta till Söderköping

Hem / Bostad och Miljö / Flytta till Söderköping / Välkommen till Söderköping

Välkommen till Söderköping


Hej och välkommen till Söderköping!

Jag är jätteglad för att du är en av alla som valt att flytta till Söderköping. En kommun där vi vill att du ska uppleva Livsglädje. Alla dagar. Jag hoppas att du kommer att känna dig som hemma och trivas här.

Söderköping är ju en stad med ett unikt läge med närhet både till storstadens puls, en fantastisk skärgård, levande landsbygd och en underbart charmig stadskärna med vindlande historisk gränder. Utöver det finns också Göta Kanal som rinner tvärs igenom kommunen.

Vi är många som arbetar för att Söderköping ska upplevas som en kommun som är både attraktiv, nära, framåt och hållbar. Förutom de drygt 1 100 medarbetarna finns det också många företag och föreningar som bidrar till att Söderköping kan vara Östergötlands mest attraktiva boendekommun. Du som är ny i kommunen kan hjälpa till att bidra till att göra Söderköping ännu bättre. Vill du engagera dig finns flera sätt. Saknar du något så ta gärna initiativ och starta något nytt tillsammans med någon annan i kommunen. Vi som jobbar i kommunen ser till att det finns förskolor och skolor, omsorg för de äldre, vatten i kranen, tillgång till idrottsplatser och kulturevenemang och att avfallet i soptunnorna hämtas.

Vill du veta mer om vad som händer i Söderköping finns det mer information här på vår hemsida. Du kan också följa oss på Facebook.

Jag hoppas att vi så småningom kommer ses någonstans i vår fina kommun.

Varmt välkommen,
Maria Fredriksson, kommundirektör