Näringsliv och Arbete

Hem / Näringsliv och Arbete / Etablering och Lokaler

Etablering och lokaler

Söderköping erbjuder många möjligheter med ett bra geografiskt läge nära de större städerna Norrköping och Linköping, direktanslutning till europaväg E22 samt anslutning till europaväg E4 via väg 210, närhet till flera flygplatser och hamn. Södra stambanan och kommande Ostlänken (snabbjärnväg) samt bredband är annan infrastruktur som finns i eller i närhet till Söderköping.

Företagarkommun

Söderköping är en utpräglad företagarkommun med ca 1500 aktiva företag. Ca 650 av dessa är aktiebolag. De största branscherna är industri/tillverkning, bygg, handel och besöksnäring. Många människor är också anställda inom vård och omvårdnad, både i privata och offentliga verksamheter. Växande branscher är bygg, företagstjänster och besöksnäring.

Mark och lokaler

Vill du och ditt företag etablera er i Söderköping så finns lokaler för olika typer av verksamheter. Kommunen planerar för flera områden för verksamheter (mark), bl.a. efter den nya stäckningen av E22 där 4 trafikplatser är inplanerade.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.