Nyheter

Hem / Nyheter / Samtal mellan Kronprinsessparet och Martin Sjölander

Samtal mellan Kronprinsessparet och Martin Sjölander

Publicerad den 30 mars 2021

Igår eftermiddag hade kommunstyrelsens ordförande Martin Sjölander ett videomöte med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Kronprinsessparet hade ett genuint intresse för Söderköpings kommun och var bland annat intresserade över hur pandemin har påverkat vår kommun.

Kronprinsessparet undrade hur det har gått med vaccinationerna i Söderköping och Martin meddelade att alla på våra äldreboenden nu är färdigvaccinerade, såväl de boende som personal. Något som Kronprinsessparet glädjes åt, då de mest sårbara är skyddade.

Martin pratade om pandemin och hur den har påverkat Söderköping, vilket den gjort på många sätt. Besöksnäringen är ett exempel. Men Söderköpings skiljer sig från många andra kommuner då vi har haft ett förhållandevis bra turistår. Tyvärr har långt ifrån alla delar av kommunen gynnats av pandemin, men höjer man blicken så har vi totalt sett varit ganska förskonade. Vi håller i, säger Martin, något som Kronprinsessparet uppskattar.

Samtalet kommer in på boende och om vi ser ett ökat intresse för människor att bo i vår kommun? Ja, svara Martin. Vi ser att det är ett ökat intresse och många som vill flytta ut till landet, digitaliseringen har skapat möjligheter för att kunna arbeta på andra sätt.   

Kronprinsessparet känner till Söderköping, men mest genompasserande till Öland med bil, men också båt. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel betonar vilken fantastisk skärgård vi har. Martin säger att nästa gång får ni stanna till och uppleva staden Söderköping också, något som Kronprinsessparet håller med om.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel önskar oss lycka till och de hoppas de får komma och träffas snart.