Vuxenutbildning Nyströmska skolan

Nyströmska / Vuxenutbildning / Vård & omsorg

Vård & omsorg

Ny utbildningsstart i september! 

 

Är du nyfiken på och fascineras av människor? Vill du göra en stor skillnad för människor i behov av hjälp och utföra ett arbete av bestående värde?

Då är Nyströmska skolans vård- och omsorgsprogram på komvux något för dig! Vi erbjuder en utbildning av hög kvalitet med lärare som har god kompetens inom omvårdnad, medicin, ledarskap, folkhälsa och funktionsnedsättningar. När utbildningen är klar är du undersköterska och kan ansöka om skyddad yrkestitel

Hos oss studerar du människan från olika perspektiv och läser bland annat hälso- och sjukvård, psykiatri, anatomi och fysiologi. Inlärningen sker både i klassrummet, skolans metodrum samt ute i verksamheterna.

Vård och omsorgsprogrammet ger dig kunskaper för att arbeta med människor i olika åldrar, med olika funktionsnedsättningar och varierande kulturell bakgrund. För att kunna arbeta på ett kvalitetssäkert sätt lär du dig också vilka lagar och bestämmelser som rör vård och omsorg.

Under utbildningen kommer du att ha praktik (arbetsplatsförlagt lärande). Där prövas det du läser i teorin genom praktiskt arbete. Genom det arbetsplatsförlagda lärandet lär du dig förstå yrkeskulturen och du får också värdefull arbetslivserfarenhet. Det ger dig också goda kontakter tills att det är dags att söka arbete!

I både ditt kommande arbete samt under utbildningens arbetsplatsförlagda lärande kommer du att möta människor som behöver ditt stöd, ditt engagemang och din hjälp. Du kommer att känna gemenskap och glädje men ibland också sorg. Alla delar av din personlighet är värdefulla och viktiga i det arbetet. Utbildningen ger dig på detta sätt en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt.

Du kan efter din utbildning välja att arbeta som undersköterska inom till exempel äldreomsorg, sjukhusvård, psykiatri och LSS via kommunen, regionen eller privat utförare.

Nyströmska skolans vård- och omsorgsprogram är kvalitetssäkrat inom Vård- och omsorgscollege vilket innebär att vi har ett nära samarbete med olika arbetsgivare inom vård och omsorg.

 Vi vill att du ska lyckas och ser fram emot att träffa dig!

Förkunskapskrav är grundskola eller motsvarande med godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk. 

Använd er av ansökan nedan.

Vid frågor kontakta vuxenutbildningen@soderkoping.se