Vuxenutbildning Nyströmska skolan

Nyströmska / Vuxenutbildning / Vuxenutbildning

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen är en del av Nyströmska skolan. Genom Vuxenutbildningen kan du söka följande typer av utbildningar.

  • Grundskolekurser
  • Gymnasiekurser
  • Yrkesutbildningar på gymnasienivå
  • Lärlingsutbildningar
  • Folkhögskoleutbildningar
  • Svenska för invandrare (SFI)
  • Särskild utbildning för vuxna

Utbildningar som anges ovan finns till viss del i Söderköpings Vuxenutbildnings egen regi och i övrigt hos utbildningsanordnare i andra kommuner. Som boende i Söderköpings kommun söker du alltid utbildningar upp till gymnasial nivå via vuxenutbildningen i Söderköping oberoende av var utbildningen du söker finns. Att studera på vuxenutbildning på gymnasial nivå är ingen rättighet, men vi utgår ifrån din situation, lagar och regler när vi bedömer om vi kan tillmötesgå dina önskemål.

 Yrkeshögskola samt Högskoleutbildningar som du också kan söka är statliga utbildningar. Dessa söker du direkt hos respektive utbildningsanordnare. Även här kan du få hjälp av vår yrkes- och studievägledare.

Söderköpings Vuxenutbildning erbjuder fristående kurser och sammanhållna utbildningar på Nyströmska skolan. Verksamheten finns både i skolans huvudbyggnad samt i Lärcentrum som ligger vid Vårdcentralen. Hos oss arbetar du i en lugn och trivsam miljö i god gemenskap med andra studerande och lärare. 

Vuxenutbildningen är kostnadsfri. Litteratur och eventuella resor som krävs för utbildningen bekostas av dig. Skolmat ingår ej.

Studie- och yrkesvägledning

All utbildning ska sökas genom vår studie- och yrkesvägledare (SYV) En studieplanering görs med dig för att du på kortaste tid ska nå dina studiemål. SYV lotsar dig till den utbildning och utbildningsform som passar dig och informera dig om din studieekonomi. Kontakta SYV för information eller ansökan.

 

Välkommen till oss!

Kursutbud på Komvux 

 

Komvux fristående kurser finns för dig som behöver komplettera dina teoretiska kunskaper på grundskole- och gymnasienivå. Vuxenutbildningen i Söderköping har som ambition att tillhandahålla de gymnasiegemensamma kurserna inom Svenska, Engelska, Matematik.

Du kan läsa på heltid eller deltid vilket som passar dig bäst. Vi försöker att hitta en lösning för dig. Du utför dina studier i skolan tillsammans med lärare och studiekamrater, men du behöver också lägga mycket tid på självständiga studier hemma. Vi använder lärplattformen edWise som du når via internet för information och inlämningar.

Ansökan sker med ansökningsblanketten som du ser till nedan. Den kan fyllas i direkt i datorn. Skriv sedan ut blanketten och skriv under ansökan. Glöm inte att bifoga angivna handlingar. 

Med vår studie- och yrkesvägledare kan du få hjälp att hitta rätt bland kurser och utbildningar. Du planerar alltid din utbildning på KomVux tillsammans med studie- och yrkesvägledaren så att du på snabbaste sätt når dina mål. Du får även information om hur det fungerar med studiestöd.

Kontakta Studie- och yrkesvägledare.
Ingrid Gustavsson
ingrid.gustavsson@soderkoping.se

Telefon: 0121-18431

 

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.