Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Hem / Press / Pressmeddelanden / Söderköpings kommun tredje Bästa tillväxtkommun

Söderköpings kommun tredje Bästa tillväxtkommun

Publicerad den 16 december 2020

Söderköpings kommun tilldelas idag utmärkelsen som tredje Bästa tillväxtkommun i Östergötland av kreditupplysningsföretaget Syna. Priset som delats ut årligen sedan 2007 är ett intyg på att Söderköpings kommun är en plats där företag kan växa och utvecklas.

Stabil utveckling premieras

Boksluten från Sveriges alla aktiebolag har granskats av Syna som konstaterar vilka kommuner som vinner Bästa tillväxt i år. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. Enligt 2020 års index hade 31 företag i Söderköpings kommun lyckats leverera positivt i alla de tre faktorer som Syna granskar.

- Vi är jätteglada och stolta å företagens vägnar för den här utmärkelsen. Bra tillväxt och företag som nyanställer är naturligtvis något vi alltid eftersträvar. Detta ger oss en positiv ingång till 2021, då vi ökar vårt fokus på att vara en kommun med ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Sjölander (M).

Ingen attitydundersökning

Bästa tillväxt bygger på fakta. Företaget Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Årets tillväxtföretag 2020 baseras på en granskning av boksluten från 2019.

- Vi är väldigt stolta över våra företag som placerar Söderköpings kommun på tredje plats som Bästa tillväxtkommun i Östergötland. Det betyder att vår kommun är en av tre som har den största andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Just dessa tre faktorer är naturligtvis jätteviktiga för näringslivsutvecklingen i vår kommun, avslutar Therése Eklöf, näringslivs- & turistchef i Söderköpings kommun.

Mer information om undersökningen och hela placeringslistan finns här...

Kontaktperson

Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (M)
Telefon: 0121- 187 40
E-post: martin.sjolander@soderkoping.se

Therese Eklöf, näringslivs- & turistchef
Telefon: 0121-183 37
E-post: therese.eklof@soderkoping.se