Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Bibliotek

Bibliotek

Söderköpings stadsbibliotek

Söderköpings stadsbibliotek ligger i Stinsen på Margaretagatan 19, intill Resecentrum och E22. I Stinsen finns även turistbyrå och kulturkontor samt ett café.

Biblioteksfilialer finns i Mogata och Östra Ryd.

Biblioteken i Söderköping är en del av Götabiblioteken, vilket innebär att det i bibliotekskatalogen går att söka och reservera böcker, ljudböcker, filmer, spel och tidskrifter från alla folkbibliotek i Östergötland och Tranås.

Från bibliotekets hemsida kan du också låna e-böcker och söka information i databaser.

Utökade tjänster

  • Götabiblioteken vill ge sina biblioteksbesökare möjlighet att i större utsträckning låna på distans och har därför höjt budgeten för e-medier. Det innebär att du kan göra 8 e-bokslån per månad. Budgeten för strömmande film har också höjts. Götabiblioteken har idag omkring 18 000 e-böcker och nästan 4000 e-ljudböcker. Det är ett utbud som riktar sig både till barn och vuxna. Enklaste sättet att ta del av e-böckerna oavsett om det är text eller ljudböcker är att ladda ner Biblio-appen. Du måste vara registrerad som låntagare för att kunna ta del av e-medierna. Utbudet av e-filmer via den strömmande film-tjänsten Cineasterna är omkring 2500 titlar av kvalitetsfilm från hela världen.
  • Take away – nu kan du som vill hålla avstånd för hälsans skull beställa take away från biblioteket. Ring oss och hämta sedan dina låneböcker i en kasse utanför entrén.
  • Biblioteken i Mogata och Östra Ryd erbjuder meröppet utöver ordinarie öppettider. Är du nyfiken på att använda meröppet, kontakta biblioteket i Stinsen.

Ordinarie öppettider

Måndag 10.00-19.00
Tisdag 10.00-19.00
Onsdag 10.00-19.00
Torsdag 10.00-19.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag 10.00-16.00 (september till och med april)

Mogata bibliotek

Mogata skola

Onsdag 16.00-19.00

Östra Ryds bibliotek

Östra Ryds skola

Tisdag 16.00-19.00.