Kultur och Fritid

Hem / Kultur och Fritid / Kultur / Bio, Musik & Teater

Bio, Musik & Teater

Alla föreställningar finns i evenemangskalendern, se länk nedan, och alla kulturföreningar finns i föreningsregistret på kommunens hemsida.

Vill du att ditt barn ska få lära sig ett instrument eller spela teater? Kontakta kulturskolan.

 

 • I Salong Ramunder, Ringvägen 45 finns Söderköpings bio. Den drivs av ett externt bolag, länk till bioprogrammet finns nedan. Här visas också skolbio.

  Lokalen har ca 160 platser och används även till teater, föreläsningar, musik m.m.

  Parkering och busshållplats finns i anslutning till biosalongen.

 • Söderköping har ett rikt musikliv med flera körer, ett storband, olika folkmusikgrupper och den årliga festivalen Storåfestivalen som är ett rock-, blues- och jazzevenemang på senvåren.  Den årliga gatufesten i början på sommaren innehåller också mycket musik.

  Under Söderköpings Gästabud har du möjlighet att bekanta dig med medeltida musik. Nordisk Medeltida Musikfestival, NoMeMus har då kurser, konserter och föredrag. Länk till Nomemus nedan. Det finns flera aktiva föreningar att söka sig till om man är musikintresserad.

 • Kulturkontoret köper in flera barnteateruppsättningar varje år som visas under Barnsliga lördagar på Stinsen. Sommartid flyttar vi gärna ut barnteaterverksamheten utomhus och till kommunens landsbygdsområden.

  Riksteatern i Söderköping arrangerar teaterföreställningar för vuxna i samarbete med Kulturkontoret. Vidare samarbetar vi med teaterföreningar som t ex gör folklustspel och sommarteater för barn.