Nyströmska skolan program

Ekonomiprogrammet

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Drömmer du om att bli advokat, civilekonom, mäklare eller starta upp ditt eget företag? Då är Ekonomiprogrammet på Nyströmska skolan helt rätt för dig!

Nyströmska skolan erbjuder ett Ekonomiprogram med både Juridik- och Ekonomi inriktning. Du kan välja en av dessa inriktningar utifrån intresse, kombinera det med valbara kurser och skapa en profil som är stark både på arbetsmarknaden och för vidare studier på universitet och högskolor i Sverige och Internationellt.

Ekonomiprogrammet är rätt för dig som söker en bred högskoleförberedande utbildning. Förutom fördjupning i företagsekonomi, juridik, entreprenörskap och språk erbjuder vi dig att arbeta med verkliga projekt där vi går från tanke till handling, förverkligar idéer och arbetar entreprenöriellt.

Våra fadderföretag ser till att din kunskap blir verklighetsanknuten och ger dig direkta kontakter in i näringslivet. Du får driva eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet – UF, här får du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken på ett inspirerande sätt.

Här ser du ett av våra företag som nu blivit Månadens UF företag

Nyströmska är den enda skolan i Östergötland som samarbetar med unga aktiesparare. Vi ger dig redskapen att göra långsiktiga investeringar grundade på kunskap.

Ekonomerna lär sig en hel del om aktier hos oss och HÄR kan du se en film där eleverna berättar hur det går för dem med sina aktieinköp.  Vinner eller förlorar de?

Läs HÄR vad Unga aktiesparare skriver om Nyströmska.

Vi ger dig också studiebesök, utlandsresor och kunskaper för att starta och driva ett eget företag.

Vill du hellre studera vidare så kommer din breda kunskapsbas ge dig möjligheter till flertalet program på högskola och universitet. Detta är skolan för dig som vill växa både som individ och intellektuellt. Välj juridik eller ekonomi. Genom skolans stora hälsofokus med ledordet ”’älskaorka” ges du förutsättningar att hålla fysiskt och psykiskt hela gymnasietiden.