Förskola och Skola

Personalkooperativet Havskorallen

Havskorallens personalkooperativ är en förskola som drivs i form av en ekonomisk förening med kommunala bidrag. Vi har drivit förskolan sedan 1998. Förskolan har två avdelningar, Måsen för de yngsta barnen och Fyren för de äldre. Vi är ett stort arbetslag som samarbetar mellan avdelningarna vilket ger en trygghet för både barn och pedagoger. Vi har vår egen kokerska som lagar hemlagad mat som är näringsriktig, kravmärkt och ekologisk.

Målet för utbildningen är att tillsammans skapa en rolig, trygg, lärorik miljö där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. På förskolan arbetar positiva pedagoger som har stor arbetsglädje, är nyfikna, upptäckande och medforskande tillsammans med barnen. Det gör varje dag intressant och spännande hos oss. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö 98/18 med värme och ett stort engagemang. Det leder till en trygg och inspirerande lärmiljö där varje barns behov, kompetens och intresse tas tillvara för att utveckla utbildningen.

Förskolan har en härlig utemiljö som gränsar till grönområden och skog som vi på bästa sätt utnyttjar till extra pedagogiska rum året runt.

På Havskorallen arbetar vi medvetet för en god miljö och hållbar utveckling. Vårt arbete ger barnen förutsättningar att bli miljömedvetna och få arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt, samtidigt som vi arbetar mot mål och riktlinjer i läroplanen. Vi arbetar för en så giftfri miljö för barnen som möjligt. Barnen är mer känsliga och mottagliga för gifter än oss vuxna därför är det viktigt att vi engagerar oss i det.

Hos oss på Havskorallen tycker vi det är viktigt att våra vårdnadshavare ska känna att de kan påverka och ha inflytande på verksamheten. Genom ett gott samarbete skapar vi tillsammans de bästa förutsättningarna för våra barn. Välkommen att boka ett besök så berättar vi mer.

Välkommen till oss på Havskorallens förskola.

Mimmi & Therese