Visit Söderköping - turism

Hem / Visit Söderköping / Äta och sova

Äta och sova

Var vill du sova inatt? På en flotte i S:t Annas skärgård, i ett glampingvindskydd på landet, på ett brunnshotell med spa från 1700-talet eller på ett trädgårdshotell? Oavsett var, så vet vi att du kommer bli nöjd med ditt val! Samma gäller när du väljer någonstans att äta. Här finns all sorts mat, från världens alla hörn, allt från grekiskt och thailändskt till hemlagat och närproducerat. Längs ner på sidan hittar du listor över de olika alternativ som finns att välja mellan.

Hitta din favoritplats att vila huvudet på i Söderköping

I Söderköping finns ett brett utbud av boenden, allt från glamping till lantgårdsboende till ett nyrenoverat spahotell.

Genom Söderköping ringlar sig väl kända Göta Kanal. Vill du följa en slussning på nära håll, ska du välja att bo på gemytliga Slussen Rum. Här bor du i gammaldags gårdsmiljö, mitt i händelsernas centrum, med vacker utsikt över kanalen och Ramunderberget som bjuder på vackra strövområden. Är det en varm sommardag, finns det även möjlighet att svalka sig i deras utomhuspool.

Vill du hellre ta in på ett nyrenoverat kurhotell med spa och en härlig restaurang, är Söderköpings Brunn, mitt i den medeltida staden Söderköping, platsen för dig. Här blir du bortskämd med mat från det Skandinaviska köket för att sedan slappna av i spaet eller med någon behandling. Sommartid finns det även en uppvärmd utomhuspool i Lagbergska parken.

Strax intill Söderköpings Brunn ligger naturområdet Korskullen. Här erbjuder Mangelgården ett inspirerande Bed & Breakfast i historisk miljö. Här kan du också tälta på Korskullens camping eller bo i en av deras all-inclusive stugor eller ställa dig här med husbil eller husvagn. På kullen ligger även ett mysigt café som serverar frukost, fika och enklare rätter.

Precis intill Göta Kanal, en liten bit från centrum, ligger Eko-Byn Ängsbacken Övre. Med sitt ostörda läge och sol hela dagen, erbjuder Eko-byn både trädtält för den naturlängtande och glamping för den mer bekväma äventyraren. Dessutom finns ett litet antal stugor och campingvagnar att hyra.

En mil från staden hittar du boende i en vacker och välbevarad slottsmiljö från 1795, på Husby Säteri. Passa på att övernatta i en slottssvit och var med på en levande teatermiddag där ni tillsammans ska lösa en mordgåta.

Fortsätter du ytterligare en mil kommer du till Stegeborgs trädgårdshotell, ett före detta trädgårdsmästeri som byggdes i början av förra sekelskiftet. Ett charmigt och personligt litet hotell beläget i slottsparken, bredvid nya Stegeborgs slott. Middag intar du på Stegeborgs hamnkrog, på gångavstånd från hotellet. Kommer du med husbil kan du ställa dig vid hamnen, på en av Sveriges vackraste ställplatser.

I St Annas skärgård ligger Skärgårdsbyn Mon. Här finns stugor med året-runt standard - alla med utsikt och altan mot havet. I sommar öppnar de sitt nya lägenhetshotell, där varje lägenhet har egen balkong eller altan. Här finns en skärgårdskrog och en restaurang i båthuset. Mon erbjuder massor av aktiviteter allt från kajakuthyrning, vandring till relax med bastuflotte, badtunna på kajen, spabad och bastu.

Strax intill ligger Tyrislöt, där campingen erbjuder mysiga stugor och campingsplatser direkt vid havet. En fantastisk miljö med naturstigar och kajakmöjligheter. Strax intill ligger anrika Sankt Anna kajak och stugor, som funnits i Tyrislöt i över 60 år. Här kan du boka enkla skärgårdsstugor med stor charm, och hyra kajak för naturnära upplevelser.

Från hamnen i Tyrislöt avgår turbåtarna ut i skärgården. Flera av de vackra öarna erbjuder boendemöjligheter. Hos nyöppnade Sankt Anna Bed & Boat finner du ett unikt boende på en skärgårdsö, med havsutsikt åt alla håll. Och vill du komma ännu längre ut i skärgården, väntar stugor på Kallsö på dig. Här njuter du av friluftslivet och ett fint boende i vår vackra skärgård! Man kan även beställa rökt fisk från det egna rökeriet så finns fisken på bordet när du anländer. Hos Södling’s och Gubbens på Missjö kan du njuta av skärgårdsnatur kantat med personligt värdskap, allt du behöver för en fantastisk semester i Sveriges ö-rikaste skärgård.