Bostad och Miljö

Hem / Bostad och Miljö / Avfall & Återvinning / Matavfallssortering för flerfamiljshus och näringsidkare

Matavfall för flerfamiljshus och näringsidkare

 

Nu kan vi erbjuda dig som är fastighetsägare till flerfamiljshus eller bedriver näringsverksamhet att sortera matavfall. Under november kommer vi att börja köra ut de nya tunnorna och du behöver anmäla ditt intresse till oss senast 1 december 2019.

Det matavfall som vi samlar in kan användas till biogas till bilar och bussar. Dina val för miljön gör skillnad för framtiden!

Intresseanmälan

Gör din intresseanmälan i formuläret här nedanför senast 1 december 2019. Skriv vilka fastigheter du vill anmäla och sedan tar vi kontakt med dig.

Årsavgift för sophämtning

Under hösten kommer det att tas beslut om årsavgiften för hämtning av sopor ska ändras, eller inte, när du väljer att sortera matavfall. Förslaget innebär att det kommer att bli dyrare för de som väljer att inte sortera ut matavfall. Vi återkommer med information när det finns ett beslut.

Hur man sorterar, informationsmaterial

Längst ner på den här sidan finns foldrar att skriva ut och ge till dina hyresgäster eller anställda. I foldern står hur vi sorterar matavfall.

Det finns också en affisch som du kan skriva ut och sätta upp i trappuppgången med information till dina hyresgäster eller sätta upp i köket på arbetsplatsen.

 

Formulär

Fält markerade med * måste fyllas i

Personuppgifter *

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.