Förskola och Skola

Hem / Förskola och Skola / Barn- och elevhälsa / Vaccin mot covid-19 till barn och ungdomar 12-15 år

Vaccin mot covid-19 till barn och ungdomar 12-15 år

Söderköpings skolor samarbetar med region Östergötland så att elever i ålder 12-15 år kan erbjudas vaccination mot covid-19 under skoltid av Geria vårdcentral. OBS barnet ska ha fyllt 12 år då vaccinationen ges.

Ni har fått informationsbrev hemskickat per post från region Östergötland som innehåller information om vaccination, bokning samt samtyckesblankett. Vi publicerar även dem längst ner här på sidan.

Dos 2 under vecka 45

Under vecka 45 är det dags för eleverna att få dos 2 av vaccin mot covid-19 under skoltid. Eleverna fick sin tid i samband med dos 1. Det kommer även en påminnelse på sms om ni lämnat mobiltelefonuppgifter. Observera att det står att platsen är Geria vårdcentral i sms:et, men det är vid aulan på Ramunderskolan under skoldagen den 8 och 10 november.

Drop in för dos 1

För de elever som ännu inte påbörjat vaccinering så finns möjlighet att komma på Drop In under skoltid den 8 eller 10 november på Ramunderskolan. Viktigt att då ta med både hälsodeklarationen och samtycket (ifyllt av båda vårdnadshavare) till vaccineringen, se bilagor här nedan.

Dos 2 kommer sedan ges på Geria vårdcentral efter 4-6 veckor, tiden ges i samband med vaccination av dos 1.

Plats

Vid aulan på Ramunderskolan under skoldagen den 8 och 10 november.

För att vaccinet ska kunna ges utan medföljande vårdnadshavare så måste samtyckesblankett vara med barnet på vaccinationsdagen och påskriven av båda vårdnadshavarna.

Vänliga hälsningar

Cecilia Karlsson
Områdeschef Samlad Elevhälsa, Barn- och utbildningsförvaltning
0121-18 407
cecilia.karlsson@soderkoping.se

Petra Bernin
Verksamhetschef Geria, Geria vårdcentral
Doktor.se 010-105 92 25

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.