Stöd och Omsorg

Hem / Stöd och Omsorg / Familj & Barn / Barn och unga som far illa

Barn och unga som far illa

I första hand är det föräldrars ansvar att se till att barns behov av omvårdnad, trygghet och god uppfostran blir tillgodosett. Ibland kan föräldrar som upplever svårigheter och problem behöva samhällets stöd att reda ut dessa.

Utredning och stöd

Socialförvaltningen arbetar med att utreda barns behov och även ta ställning till de stödjande biståndsformer som kan bli aktuella. Bland annat kan familjer erbjudas stöd- och hjälpinsatser i hemmiljön, genom nätverksarbete, stödsamtal, stöd från en kontaktperson/familj m.m.

Ibland behövs kortare eller längre tids vård i ett familjehem eller behandlingshem. Det är även möjligt att ta direkt kontakt med Familjeteamet för råd och stöd.

Anmälan om barn och ungdomar som far illa

Vid misstanke om att barn eller ungdomar far illa kan du anmäla detta via e-tjänst, via blankett eller genom att ringa till mottagningen. Mottagningen nås genom att ringa direktnumret 0121-182 39 eller genom att ringa och bli kopplad via växeln, 0121-181 00.

E-tjänster och en digital blankett når du via nedanstående länkar:

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.