Förskola och Skola

Musikantens fritidshem

Hos oss finns härliga ungar, utbildad personal, hängivna föräldrar, fantastisk utemiljö, mat lagad från grunden och närheten till allt! Här finns föräldrarna med engagemang i barnets vardag, mitt i barnets liv! Istället för månadsavgift så arbetar du/ni som föräldrar i verksamheten 1-2 dagar i månaden. Du blir en naturlig del av ditt barns vardag även på förskolan/frita.

På Musikanten får ditt barn dela vardagen med sina syskon. Vi har barn från 1 år på förskolan och upp till 12 år på frita. Vi finns mitt i Söderköping nära till allt; granne med skogen, Vikingavallen och nära till Ramunderberget. Vår gård är en av Söderköpings bästa enligt en oberoende undersökning på Musikanten. Under sommaren badar vi på friluftsbadet som ligger 92 meter bort. På vintern är det ca 50 meter till skridskobanan.Barnen har också möjlighet att åka på läger några dagar under sommaren och på vintrarna åker vi ibland tillsammans till fjällen.

Musikanten är en ekonomisk förening som driver en förskola och fritidshem utan vinstintresse. Vi är politiskt och religiöst oberoende. Medlemsfamiljerna förenas i en vilja att vara en del av, påverka och ha inblick i barnens vardag. Genom att vi har tjänstgöring i verksamheten och är med på möten har man som förälder stor insyn i och möjlighet att påverka barnens vardag. Vår styrelse är vald av föreningen. De samordnar och kallar till gemensamma föreningsmöten och årsmöten.

Vi har verksamhetsgrupper som arbetar med olika saker som rör vår förskola och fritidshemmet. Som medlemsfamilj förväntas det att någon av föräldrarna ska vara med i minst en grupp. Vår och höst träffas vi för att tillsammans fixa och göra fint ute på vår underbara gård på en "fixardag", oftast en lördag.

Musikanten har samma uppdrag som kommunala förskolor/fritidshem med tillägget att föräldrarna finns som en naturlig del i verksamheten. Vi följer förskolan- och skolans läroplan och kommunens mål och riktlinjer som vägledande principer. Personalen har det pedagogiska ansvaret för verksamheten. Föräldrars förmågor och kunskaper strävar vi också efter att ha med i arbetet med barnen.

Vi har en egen kock som heter Åsa. Hon lagar jättegod mat från grunden och tillgodoser behov av ev. specialkost. Att få ha en egen kock som lagar vår mat varje dag är unikt för en liten enhet som Musikanten.

Det är valfritt att närvara vid olika aktiviteter som anordnas av Trivselgruppen. Tex familjedag med korvgrillning & lekar, föräldrafester & skidresa till Orsa/Grönklitt.

Läs mer om Musikantens fritidshem