Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Stöd och Omsorg

Kost

Kostenheten serverar god, näringsriktig och variationsrik mat. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer och den aktuella utvecklingen samt arbetar fortlöpande med kvalitet och vidareutveckling. Som stöd för vår verksamhet har vi en Kostplan i Söderköpings kommun.

Kostenheten tillhör Servicenämnden och serverar dagligen ca 3.300 måltider. Menyerna är anpassade till verksamheterna samt till matdistribution. All mat är lagad samma dag den ska ätas av råvaror med hög kvalitet.

Tillagningskök

Maten lagas i sex tillagningskök, varav tre finns i tätorten: Storängsköket, Ramunderskolans kök och Nyströmska skolans kök. Övriga kök finns på Stenbrinken i S:t Anna, Aspgården i Östra Ryd och i Västra Husby skola. Från tillagningsköken transporteras mat till de äldreboenden som inte har egna tillagningskök samt till de personer som bor hemma och har matdistribution.

Genom arbetet i köken vill vi främja matglädje i alla åldrar. Vi har välutbildad personal med ansvar för att beställa råvaror och tillaga maten.

Matdistribution

Äldre och funktionsnedsatta personer har möjlighet att, mot en avgift, få dagens lunch levererad till bostaden. Insatsen är behovsprövad och ansökan görs hos biståndshandläggare. Det finns alltid möjlighet att välja mellan två rätter.