Visit Söderköping - turism

Badplatser

Kommunala badplatser

Friluftsbadet

Uppvärmda utomhusbassänger i centrala Söderköping för hela familjen, stora som små! Simma några längder i en 50-metersbassäng, svalka dig i någon av de två mindre bassängerna där en av dem är anpassad för simskolan eller lek med barnen i den runda barnpoolen. Här finn en lekpark med rutschkana, gungor, sandlåda med ett piratskepp och en beachvolleyplan samt stora grönytor. För öppettider se Friluftsbadet - Söderköpings kommun (soderkoping.se)

Klarsjön

En naturligt mysig liten skogsjö med sandstrand, cirka 10 km sydväst om Söderköping. Barnvänlig badplats med brygga, grillplats, omklädningshytt för dam/herr samt ett unisex. På området finns en toalettbyggnad med 2 st WC varav 1 HWC utrustad med skötbord. Under högsäsong är badplatsen ett populärt besöksmål, vilket innebär att man bör ge sig iväg tidigt på dagen för att säkra en plats både på parkeringen och på stranden. Först till kvarn gäller!

Tyrislöt

I Tyrislöts norra del ligger denna barnvänliga badplats på Tyrislöt camping med mindre sandstrand och badbryggor i ett naturskönt skärgårdslandskap. Här finns brygga och wc och ligger i en vik som är skyddad från hårda vindar och sjö vilket ger bekvämliga badtemperaturer. Skulle det vara kallt i vattnet finns en mängd andra saker att göra, t.ex. shoppa i lanthandeln, äta lunch på restaurangen, ta något att dricka i puben eller varför inte besöka Tyrislöts alldeles egna skärgårdsmuseum?

Källbukten

Källbukten ligger i inre delen av vackra Sankt Anna skärgård och erbjuder bad och lek vid en stor, barnvänlig sandstrand med rejäl badbrygga och en långgrund sandbotten - perfekt för barnfamiljen! Här finns även större gräsytor vilket innebär att du slipper trängas med de andra badgästerna, det finns omklädningshytt för dam/herr och WC.

Sanden

En härlig barnvänlig, badplats i söderläge med finkornig sandstrand, gräsytor, bryggor och torrdass. Beläget vid det lilla charmiga samhället Sanden i inre Sankt Anna skärgård. Tack vare sitt skyddade läge får vattnet här bra badtemperaturer tidigt på säsongen vilket gör att även den största badkrukan kanske vågar sig på ett dopp! Här finns även en fin grillplats med tak och bänkar och en beachvolleyplan precis intill badplatsen.

Husbyvik, Slätbaken vid Mogata

En mysig liten badplats, barnvänligt med brygga och sandstrand, intill skogsbrynet omgiven av vackra natur- och kulturmiljöer. Den lummiga skogen skapar möjligheter att sitta både i skuggan och i solen, beroende på vilken tid på dygnet du är där. Omklädningshytt för dam/herr samt torrtoalett finns på området och är du sugen på att grilla din lunch finns även grillplats att tillgå.

Skiren

Söker du en mysig, familjär badplats med privat känsla? Då har du kommit rätt! Skiren är en liten skogssjö sydost om Östra Ryd, ett barnvänligt bad med sandstrand och gräsytor, brygga, omklädningshytt dam/herr och torrdass.