Visit Söderköping - turism

I Madickenfilmernas fotspår

Visste du att Madicken spelades in i Söderköping? Filmerna “Madicken på Junibacken” och “Du är inte klok, Madicken” spelades in i Söderköping 1978 och 1979.

Redan 1960 skrev Astrid Lindgren böckerna om den orädda flickan Madicken. I det stora, röda huset nere vid ån bor sjuåriga Madicken med sin familj – mamma, pappa, lillasyster Lisabet, pigan Alva, pudeln Sasso, och kattungen Gosan. Madicken heter egentligen Margareta, men som liten kallade hon sig själv Madicken. Fastän hon nu är sju år heter hon fortfarande så. Det är bara när hon förmanas som hon kallas för Margareta, vilket är ganska ofta. Madicken hamnar ofta i besvärliga situationer som hon på kluriga sätt tar sig ur. Hon tänker sig aldrig för...förrän efteråt.

Visste du att Madicken spelades in i Söderköping? Filmerna “Madicken på Junibacken” och “Du är inte klok, Madicken” spelades in i Söderköping 1978 och 1979. Fast det är över 40 år sedan lever Madicken kvar på orten, som en upplevelsevandring under vissa tillfällen. Doktor Berglunds mottagning som besöks när lillasyster Elisabet fått en ärta i näsan och leksaksaffären där det går att köpa bokmärken, är bara ett par av platserna du kan besöka.
 Ladda ner miniguiden I Madickenfilmernas fotspår som pdf .för att upptäcka platserna på egen hand.

Önskar du istället  få en pdf mailad eller skickad till dig för att upptäcka platserna på egen hand, kontakta Visit Söderköping.